’Gillade’ bilder – nu sågas spelaren hårt

Foto: Viasat
FOTBOLL

FC Köpenhamns ledare tog avstånd från huliganism efter bråket på läktaren i derbyt mot Bröndby.

Samtidigt har en av lagets spelare ”gillat” huliganbilder på Instagram.

– Något av det mest osmakliga jag hört på länge, säger Danmarks justitieminister Søren Pape Poulsen.

Det var i söndagens derby mellan Bröndby och FC Köpenhamn som skandalscener utspelade sig på läktaren. Efter att Simon Tibbling avgjort störmötet till Bröndbys fördel utbröt kravaller på FCK:s läktarsektion och mängder med föremål kastades in mot ordningsvakter.

Efteråt gick FCK:s klubbdirektör Anders Hørsholt och huvudtränare Ståle Solbakken ut och tog avstånd och samtidigt slog man fast att spelarna gör detsamma.

– Det är ingen av mina spelare som stöttar eller sympatiserar med det här. Tvärtom. De tar stort avstånd från det, sa Solbakken i danska TV3.

Men gör verkligen alla det?

”Gillade sju bilder”

Enligt Dagbladet Information ska den serbiske mittfältaren Uros Matic i ett och ett halvt års tid ha följt en ledande figur i huliganfirman København Hooligans på Instagram. Under den här tiden ska Matic ha ”gillat” sju bilder, varav flera av dem föreställande folk som slåss. På en av bilderna ska han ha kommenterat med en så kallad ”emoji” i form av en stark arm.

Foto: Jens Dresling / TT / NTB Scanpix
Uros Matic

Dagbladet Information har kontaktat FCK:s presschef, Jes Mortensen, om ärendet.

– Vi menar att vi inte har någon spelare som stöttar huliganism. Det Uros har sagt till mig är att det här är en person som han har träffat en gång privat och så har han ”gillat” några av hans bilder. Inget mer än så. Från klubbens sida brukar vi inte lägga oss i vad folk ”gillar” på sociala medier, så länge innehållet är lagligt, säger Mortensen.

”Kommer aldrig få stopp”

Man har även varit i kontakt med landets justitieminister Søren Pape Poulsen (Konservative) som fördömer Uros Matic agerande.

– Det här är så osympatiskt att hälften vore nog. Det är klart att om huliganerna ser att spelarna tycker det de gör är häftigt, så kommer vi aldrig att få stopp på det här. Det är något av det mest osmakliga jag hör på länge, säger Pape Poulsen.

Sex personer har gripits efter upploppet på läktaren.

Bröndby vann matchen med 1–0.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM