Pinsamma detaljen i Lindelöfs kontrakt

Nya lagkamraten redan på väg bort – men bilden avslöjar Uniteds groda

FOTBOLL

Chris Smalling kan lika gärna starta bilen och lämna Manchester United med en gång.

Det skriver Mirror efter att klubben gjort klart med Victor Nilsson Lindelöf.

Men en bild på svenskens nya kontrakt väcker frågor.

Det var en lycklig Victor Nilsson Lindelöf som på onsdagen poserade för Manchester Uniteds klubbfotograf med pennan i högsta hugg och vad som skulle liknas vid sitt spelarkontrakt framför sig. Men bilden får en ofrånkomligen att undra vad det egentligen är 22-åringen skrivit under på?

Hela det fingerade avtalet består alltså av fejkad och upprepad text. Vän av ordning kan tycka att United i alla fall kunde ha bemödat sig med att göra bilden lite mer trovärdig när de nu trots allt betalat över 400 miljoner kronor för den svenske mittbacken.

”Starta bilen, Smalling”

Brittisk press låter dock United komma undan med PR-tricket och har istället fokus på andra effekter av Nilsson Lindelöfs intåg i Premier League. Independent beskriver redan 22-åringen som en potentiell ny Rio Ferdinand i United samtidigt som Mirror ägnar hela sin tidningsetta åt affären med budskapet ”Starta bilen, Smalling” som stor rubrik till en bild på när Lindelöf skjutsades in på Uniteds träningsanläggning.

Redan på väg bort

Rubriken åsyftar Chris Smallings framtid i klubben som nu anses osäker efter värvningen av Lindelöf. Enligt Mirror vill tränaren José Mourinho sälja 27-åringen med intresse från framförallt West Ham.

Foto: The Mirror.

Victor Nilsson Lindelöf väntas kommande säsong bilda ordinarie mittbackspar med Eric Bailly och Smalling blir därmed överflödig. Inte minst eftersom även Phil Jones redan fått beskedet att han blir kvar för att slåss med den ordinarie duon om en plats i mittförsvaret.

– Vi är Manchester United och vi kommer alltid attrahera stora spelare och de bästa spelarna. Det hade varit en märklig sommar om vi inte värvat någon. Men konkurrens är bra och vi har en bra trupp så jag ser fram emot försäsongen, säger Jones enligt Mirror.

ARTIKELN HANDLAR OM