Stamatopoulos: Jag borde få en ursäkt från IFK

Foto: Bildbyrån

avMichael Wagner

FOTBOLL

GÖTEBORG. Han pekades ut som utsatt för mut- och matchfixningsförsöket.

När IFK Göteborg-AIK äntligen spelades saknade Kenny Stamatopoulos, 37, fortfarande en ursäkt från Blåvitthåll.

– Det var tufft för mig. Jag var den ende som namngavs, säger målvakten.

18 maj skulle IFK Göteborg-AIK ha spelats, men matchen ställdes in med mycket kort varsel sedan det blivit känt att flera personer via mutor och hot försökt påverka resultatet, att AIK skulle förlora, i förväg.

Vid en presskonferens då namngavs AIK:s reservmålvakt Kenny Stamatopoulos av IFK Göteborgs Mats Gren som den som blivit utsatt för mutförsöket.

Sportchefen backade snabbt efter uttalandet och bad offentligt om ursäkt för att just Stamatopoulos hade namngivits.

”IFK ställde mig med ryggen mot väggen”

Men nära tre månader senare har AIK-målvakten ännu inte fått någon personlig förklaring eller ursäkt från IFK Göteborgshåll.

Efter att AIK 1-2-förlorat den från 18 maj uppskjutna matchen på torsdagskvällen på Gamla Ullevi så intervjuades Stamatopoulos av Sportbladet och Fotbollskanalen.

Hur reagerade du när du fick höra ditt namn vid den här händelsen?

– De (IFK) ställde mig med ryggen mot väggen. Det var definitivt en tuff situation för mig. Dessutom var det en chock för fotbollsvärlden att allsvenskan var utsatt för den typen av händelser, säger 37-åringen. 

Fick du någon ursäkt från IFK Göteborgshåll?

– Nej, inte alls.

”Vi lämnade en ursäkt till AIK”

Tycker du att du borde få det?

– Som saker utvecklades sig, och att de hängde ut just mitt namn på det sättet, så tycker jag att jag borde få en ursäkt.

Upplevde du obehagligheter efter utpekandet?

– Jag var ju den ende som nämndes vid namn och då måste jag säga att det kändes lite obehagligt. Men det var bara ett rykte. 

IFK Göteborgs sportchef Mats Gren:

– Det är tråkigt att höra att Kenny inte fått vår ursäkt. Vi lämnade den till AIK. Både jag och vår ordförande Frank Andersson pratade med AIK:s vd Mikael Ahlerup för att komma i kontakt med Stamatopoulos, men de ville att han och de övriga spelarna i AIK skulle lämnas i fred då, säger Gren.

Sportbladet avslöjade för några dagar sedan att det nu är två personer som delgivits brottsmisstanke för grovt givande av muta.

ARTIKELN HANDLAR OM