Europa League 2016/2017

Guidettis kaxiga hälsning till United

avPelle Strandman

Foto: VALENTYN OGIRENKO / TT NYHETSBYRÅN

På torsdag ställs John Guidettis Celta Vigo mot Manchester United i semifinalen av Europa League.

Nu skickar den svenske landslagsanfallaren en hälsning till José Mourinho & Co.

– Manchester är blått och så kommer det vara även när vi kommer dit, säger han.

Foto: Matt West/BPI/REX/Shutterstock / Rex Features

Med ett förflutet i Manchester City har John Guidetti inga problem att motivera sig när hans Celta Vigo på torsdag tar emot Manchester United i det första semifinalmötet i Europa League.

Anfallaren spelade inte mer än en ligacupmatch för Premier League-klubben i tävlingssammanhang, men klargör ändå i en intervju med Uefa.com klart och tydligt var han har sina sympatier.

– Jag spelade i England och levde i Manchester i sex år, så jag följer båda lagen där. United är ett väldigt bra lag. De har uppenbarligen en bra manager, en fantastisk arena och de är en av favoriterna att vinna Europa League, säger Guidetti.

Kommer sakna Zlatan

– Men som de säger, ”Manchester är blått” och så kommer det vara även när vi kommer dit. För vi är Celta Vigo och vi kommer försöka bevara staden blå, säger Guidetti med anspelning på att La Liga-klubben precis som Manchester City bär färgen ljusblå.

Samtidigt beklagar sig 25-åringen över det svenskmöte som uteblir i och med Zlatan Ibrahimovics korsbandsskada i Europa League-kvarten mot Anderlecht.

– Självklart är det väldigt sorgligt, det som hände Zlatan. Med allt han har betytt för svensk fotboll så hade han gjort sig förtjänt av rätten att spela en final på Friends arena.

”Skulle vara ett sagoslut”

Som född och uppvuxen i Stockholm sticker Guidetti givetvis inte under stol med hur speciellt det vore för honom själv att spela en stor final i sin hemstad.

– Det skulle vara ett sagoslut att nå Friends arena i min hemstad Stockholm. Det skulle vara jättestort för en stockholmare att få möjligheten att kliva in på planen, men det måste förtjänas först, säger han.

Mötet mellan Celta Vigo och Manchester United sparkar igång klockan 21.05 på torsdag. Returmötet på Old Trafford spelas en vecka senare.

ARTIKELN HANDLAR OM