Bajen imponerat av glödheta nykomlingen

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYR ÅN

avPer Bohman

FOTBOLL

Allsvenskans bästa nykomling sedan 2008.

Hammarby får det svettigt i Uppsala.

– Det kommer bli tufft. Sirius är riktigt, riktigt bra, säger mittbacken Richard Magyar.

2008 utökades serien från 14 till 16 lag. Sedan dess har ingen allsvensk nykomling inlett så starkt som Sirius. Gänget från Uppsala har plockat 15 poäng på de nio första omgångarna, vilket alltså är rekord.

– Det säger mycket, särskilt som Östersund var så fantastiska förra säsongen. Men de har en extremt bra stomme som har spelat tillsammans länge och så den där x-faktorn i Kingsley Sarfo, säger Hammarbys tränare Jakob Michelsen.

Inte nog med det: fjärdeplacerade Sirius är obesegrade på Studenternas IP de tre senaste matcherna.
I dag tar de emot Hammarby på vad som är allsvenskans förmodligen allra sämsta gräsplan.

”Förtjänat sin plats”

– Man måste verkligen säga att Sirius inlett starkt. Den poängskörden och det spelet de har. Klart att det är ett tufft motstånd. De har förtjänat sin plats i tabellen, säger Bajens mittback Richard Magyar.

Vad är du mest imponerad av?

– De är stabila. Äger boll, hittar kombinationer och fyller på med mycket folk. Klart att vissa spelare, som Kingsley Sarfo, sticker ut men framför allt är Sirius ett bra kollektiv.

Fin grästrend

Samtidigt har Hammarby haft det relativt lätt på gräs.
Laget har bara förlorat en av sina åtta senaste gräsmatcher och under 2017 har man två vinster (Halmstad och AIK) samt en oavgjord (IFK Göteborg) på underlaget.

– Men vi får inte bli för baktunga, som mot Halmstad, och bara slå långa bollar. Vi måste också etablera ett eget spel. Men vi får se vilka förutsättningarna planen ger oss för det, avslutar Magyar.

ARTIKELN HANDLAR OM