”Hört att Rosenbergs armbågar är ganska vassa”

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Det högg till i ljumsken.

Jonas Olsson fick linka av mot Elfsborg – men vägrar missa nästa match.

– Som skåning vill man inte missa MFF borta. Jag har hört att Markus Rosenbergs armbågar är vassa... säger mittbacken och skrattar.

34-åringen har varit dominant för Djurgården sedan han anslöt till klubben en dryg vecka innan premiären. Han började lika starkt i segermatchen mot Elfsborg, men fick halta av planen strax efter paus.

– Jag har haft problem med ljumsken under hela veckan. Det är olyckligt för jag har sällan haft muskelskador i karriären. Vi får se hur illa det är, säger Jonas Olsson.

”Ganska hög smärttröskel”

Mittbacken betonar att det ”inte känns jättefarligt", men...

– Jag har ändå en ganska hög smärttröskel, men om det är så pass att man måste byta. Då brukar det ta en stund att återhämta sig.

Han hoppas att det inte dröjer för länge. Nästa vecka vankas nämligen prestigemöte med Malmö FF nere i Skåne.

– Som skåning vill man inte missa MFF borta, det vill man inte.

Mackan – en lagom ful spelare

Framför allt vill han mäta sig mot en gammal lagkamrat – Markus Rosenberg – och hans armbågar.

– "Mackan" är en jätteduktig och lagom ful spelare – och det är ju jag också. Det är ge och ta. Jag har känt på honom på träningarna i West Bromwich och jag har också mött honom i Holland när han spelade i Ajax och jag i Nijmegen, men det var väldigt länge sedan. Det hade varit kul att få spela mot honom, säger Olsson.

”Hört att armbågarna är vassa”

På frågan om han är stark nog att tampas med Rosenbergs berömda armbågar garvar Olsson bara:

– Det fullt fokus på att bli frisk så att man har förutsättningarna för att få smaka på de där armbågarna. Jag har hört att de är ganska vassa...

Veteranen myser förstås över Djurgårdens första tre poäng för säsongen – och utklassningen av Elfsborg.

– Förväntningarna på oss har skruvats upp ganska mycket på grund av storvärvningarna. Det ska de göra också, och jag tycker att man ofta reagerar bra på förväntningarna. Det var en väldigt viktig seger och en jättebra prestation i dag.

ARTIKELN HANDLAR OM