Olsson: En av de tyngre förlusterna i karriären

FOTBOLL

16:e raka Stockholmsderbyt utan vinst.

Men spelarna i Djurgården vill inte prata om derbyspöken – de känner bara stor besvikelse.

– En av de tyngre förlusterna i karriären, säger Jonas Olsson.

Djurgården, som jagade första derbyvinsten sedan 2011, inledde starkt mot ett skadeskjutet AIK. Men efter 20 minuter kom smällen – inhopparen Simon Thern sköt in 1-0 till AIK.

Efter det dominerade Djurgården.

”Fotboll är grymt ibland”

Laget hade ett rejält tryck mot AIK under stora delar av matche, men målvakten Kyriakos Stamatopoulos höll tätt.

– Man är jävligt förbannad, fotboll är grymt ibland. Man känner att man ska ha med sig mer från derbyt, säger Kevin Walker.

Orättvist?

– Vad tycker ni?

Jag frågar dig.

– Som matchbilden var så tycker jag att vi ska ha minst en poäng. Vi kommer in relativt lätt på deras planhalva och borde ha förvaltat det bättre. Jag har mött bättre AIK än vad jag mötte i dag.

”Tungt för att det är ett derby”

Jonas Olsson var också besviken efteråt.

– En jobbig förlust. En av de tyngre förlusterna i karriären kanske. Tungt för att det är ett derby, tungt för att vi inte förtjänar att förlora, säger Jonas Olsson.

Försvararen flyttades upp i anfallet i slutskedet för att ge Djurgården tyngd och starkt huvudspel i offensivt straffområde. Efter en situation med AIK-försvararen Nils-Eric Johansson skrek publiken och några spelare i laget efter straffspark.

Domaren Mohammed Al-Hakim friade.

– Många snackar om det, säger Olsson.

Tyckte inte det var straff

Vad det straff?

– Det kändes inte så på planen, jag tycker att domaren höll en väldigt bra nivå. Däremot tycker jag inte att det är frispark emot mig när bollen dimper ner till ”Mange” bakom mig.

Olsson anser dock att spelarna och Djurgårdens fans förtjänade mer i går.

– Vi gör en okej första halvlek och de får ett slumpmål, de har inte så mycket mer än så. Vi har ett par tre-fyra jättechanser i andra, säger han.

– Jag tycker att vår fans var fantastiska. Besvikelsen är stor på grund av det, jag hade gärna velat ge dem ett bra resultat.

16 derbyn utan vinst. Vad säger du om derbyspöket?

– Det är mest ni som pratar om det. Om man kollar på vår trupp och AIK:s trupp är det helt andra spelare än för några år sedan. Det är helt andra förutsättningar, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM