Målsumparen: ”Jag kommer drömma mardrömmar”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYR N
Eero Markkanen.

avPer Bohman

FOTBOLL

Bara två bottenlag har gjort färre mål.

Måltorkan hotar att förstöra AIK:s säsong.

– Jag kommer drömma mardrömmar om mina missade chanser, säger Eero Markkanen.

Det är ingen hemlighet att AIK:s försvarsspel håller absolut toppklass. Deras defensiva facit på blott sex insläppta mål är bäst i hela serien. Men... det är en klen tröst för ett topplag när anfallsspelet i sin tur håller absolut bottenlagsnivå. Bara Halmstad och Sundsvall, med sju gjorda mål, har presterat färre fullträffar än AIK (åtta mål).

– Det är så oerhört surt. Matchbilden i dag borde ha gett oss ett resultat på 2–2 eller 3–3, säger en rejält besviken Simon Thern efter matchen.

Markkanen brände

Mittfältaren var planens kanske bästa spelare och tillsammans med resten av laget matade han forwarden Eero Markkanen med feta chanser. Men precis som så många gånger förr under säsongen brände 25-åringen sina lägen.

– Jag hade framför allt en bra chans som borde ha blivit mål.

Ingen av AIK:s anfallare – eller spelare för den delen – har gjort fler än ett mål under säsongen.

Thern orolig

Hur känns det efter missarna?

– Jag kommer drömma mardrömmar om mina missade chanser. Men man måste gå vidare. Jag får försöka göra mål nästa match. Men det är klart att jag är arg på mig själv nu, säger Markkanen och fortsätter:

– Så länge jag skapar chanser är jag inte orolig.

Men en som faktiskt är orolig är alltså lagkamraten Simon Thern:

– Det håller inte om vi ska vara med i toppen. Vi måste börja göra mål. Eero hade en möjlighet som nog borde ha varit ett mål.

Till Norrköping med kniven mot strupen

Nu vankas det en måstematch för AIK på torsdag. Rikard Norlings manskap åker till Östgötaporten och mötet mot formtoppade IFK Norrköping med kniven mot strupen.

– Vi är redan sju poäng bakom Malmö. Det får inte bli tio poäng. Det är en extremt viktig match på torsdag, säger Eero Markkanen.

Simon Thern:

– Det blir inte lätt. Norrköping slog MFF senast och är ett bollspelande lag. Men kan vi rubba Malmö så kan vi rubba Norrköping.

ARTIKELN HANDLAR OM