Blåvitts besked: ”Litar på Gren”

avMartin Tolén

FOTBOLL

Ett fem timmar långt styrelsemöte.

Nu är IFK Göteborgs framtidsplan aviserad: Mindre sänkning av klubbens spelarbudget och fortsatt förtroende för Mats Gren.

”Styrelsens uttalade mål att IFK Göteborg även framgent ska vara ett allsvenskt topplag”, skriver klubben på sin hemsida.

Foto: Thomas Johansson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Gren och styrelseledamoten Mats Engström på läktaren.

I går höll IFK Göteborg ett uppmärksammat styrelsemöte.

IFK Göteborg har i många år dragits med kraftiga driftsunderskott ekonomiskt och ordföranden Frank Andersson sa i Blåvittpodden att ”klubben måste sätta ned foten”.

– För att klara ekonomin måste vi sälja spelare och det är tragiskt, för ofta det de bästa spelarna man säljer. Vi skulle vilja komma ned till ett lägre driftsunderskott, sa Andersson.

”Fullt förtroende för Mats Gren”

Men efter det fem timmar långa styrelsemötet i går kom inga besked.

I stället kommunicerades det ut på hemsidan under onsdagen att IFK Göteborg tänker göra en mindre sänkning av spelarbudgeten till nästa säsong samt att sportchefen Mats Gren fortsatt har klubbens fortsatta förtroende.

”IFK Göteborgs styrelse har fullt förtroende för Mats Gren. Vi vill att han ska ha förutsättningar att satsa fullt ut på sporten och kommer därför att avlasta honom från övriga uppgifter”, skriver klubben på hemsidan och fortsätter:

”Även med den mindre sänkning av spelarbudgeten som vi antagit inför 2018 har A-laget resurser att vara med i toppen. Utifrån det är styrelsens uttalade mål att IFK Göteborg även framgent ska vara ett allsvenskt topplag.”

Större satsning på juniorer

I och med den minskade spelarbudgeten blir det även en större satsning på klubbens egna juniorer.

Hur det blir med nyckelspelare som Sören Rieks, Mads Albaek, Thomas Rogne och Mattias Bjärsmyr som samtliga sitter på utgående kontrakt svävar dock fortsatt i ovisshet.

”Mats Gren har fått de ekonomiska ramarna för 2018 och kommer att fortsätta utveckla IFK Göteborgs spelartrupp utifrån dessa. Nyheter gällande nya, förlängda och avslutade spelarkontrakt kommer att meddelas på vår hemsida allt eftersom”, skriver IFK Göteborg.

ARTIKELN HANDLAR OM