Allsvenskan i fotboll

Jo Inge Bergets raka svar om Djurgårdens svaghet

Av: 

Johan Flinck

Jo Inge Berget.
Jo Inge Berget.

FOTBOLL

Djurgårdens svaghet i seriefinalen mot Malmö?

Den är tydlig och enkel om du frågar Jo Inge Berget.

– Att de inte är lika bra som vi är, säger MFF-mittfältaren.

Djurgården med full pott mot regerande mästarna Malmö som har sju poäng på tre matcher.

Vi snackar seriefinal, tungviktsmöte och kanske en match redan i den fjärde omgången som mycket väl kan få avgörande betydelse för var årets SM-guld hamnar i slutändan.

Då ger MFF-stjärnorna kredd till djurgårdarna för deras imponerande start.

– De är tunga att möta. De mosar på och slutar aldrig att springa och är duellstarka. De spelar en ganska simpel fotboll men ibland är det det svåra, säger Anders Christiansen.

– De ser starka ut och har gjort så de senaste åren. De är tunga och tuffa att möta och kommer att vara med hela vägen in i mål, säger Jo Inge Berget.

När Sportbladet frågar norrmannen om Djurgårdens svagheter svarar han:

– Att de inte är lika bra som vi är. De är stabila men har inte den toppnivån som vi har. Så det blir upp till oss att plocka fram det och visa att vi är ett snäpp över dem. Det handlar om oss i slutändan.

Jag gissar att du menar att det gäller mot alla motståndare i allsvenskan?

– Det stämmer. Kommer vi upp i vår nivå i alla matcher så ska vi vinna dem. Det är viktigt att vi inte svajar för mycket för är vi inte hundra procent så är vi inte bäst, då tappar även vi poäng. Där är Djurgården starka. De har sällan dippar och gör sällan dåliga matcher, säger Berget.

”Ni tycker inte vi är bra på plast”

När lagen möttes i höstas på Tele2 spelade MFF sin kanske bästa fotboll för säsongen i 80 minuter och hade 2–0 innan Christiansen fick kliva av och Djurgården kunde vända till 3–2.

– Det gäller att hitta samma recept mot dem som senast då vi visserligen förlorade men var det bättre laget, säger Christiansen och utvecklar:

– Vi lyckades ta tag i bollen och ställde frågor till dem hur de ville pressa oss. Varje gång de gjorde det så hittade vi lösningar och skapade chanser. Det var en väldigt taktisk match vi gjorde – med hög kvalitet med bollen.

Inför matchen mot Häcken i andra omgången sa dansken att göteborgarna var favoriter att vinna allsvenskan. Sedan gick MFF ut och vann matchen med 2–1.

Vilka är favoriter i den här matchen?

– Vi pratar mycket om plast(gräs) och det ena och det andra och ni tycker inte att vi är bra på plast och menar att vi har dålig statistik där. Utifrån den beräkningen kan vi inte vara favoriter. Men vi blir lika besvikna om vi inte vinner oavsett om det är mot Djurgården eller något annat lag, säger Christiansen.

Anders Christiansen.
Publisert:

LÄS VIDARE

Stor enkät med allsvenska spelarna: ”De har tagit enormt kliv”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Malmö FF

Djurgårdens IF Fotboll

Jo Inge Berget

Anders Christiansen