Magdalena Eriksson uttagen i fansens lag ”Ett kvitto på att vi växer”

UEFA har för första gången någonsin låtit fansen rösta fram årets lag för damer.

I laget finns storspelare som Lucy Bronze, Amandine Henry, Pernille Harder och en svenska.

– Det betyder otroligt mycket, säger Chelseas lagkapten Magdalena Eriksson som tar plats i backlinjen.

Att ta låta fansen rösta fram årets lag har blivit en tradition för UEFA. Omröstningarna har dock inte gällt för damspelare – förrän nu.

– Det är första gången Uefa genomför en sådan omröstning och att sex miljoner fans röstat är ett kvitto på att vi växer som sport hela tiden och det gör även supporterkulturen, säger Magdalena Eriksson.

Det var under onsdagen som fansens årets lag för damer presenterades på UEFA:s hemsida. Då tar årets mottagare av Diamantbollen Magdalena Eriksson plats till vänster i en fyrbackslinje.

– Det betyder otroligt mycket. Givetvis alltid kul att få ett erkännande för det man har åstadkommit och för mig är detta mer bränsle att vilja bli bättre och utvecklas hela tiden.

Laget är formerat i en 4–2–3–1-uppställning, och även Erikssons sambo och Chelsea-kollega Pernille Harder finns med i elvan.

– Såklart också väldigt roligt att Pernille också är uttagen. Det kändes kanske lite mer givet än min uttagning, haha.

Hur firar ni?

– Förhoppningsvis firar vi med en vinst och en plats i semifinalen i Continental Cup, säger Eriksson som i kväll möter Manchester City.

Lyon-dominans

Harder och Eriksson var tidigare lagkamrater i allsvenska Linköping. Utöver dessa har även Sara Björk Gunnarsdottir (Rosengård) och Danielle van De Donk (Göteborg FC) spelat i svenska klubbar.

Även fixstjärnor som Lucy Bronze, Amandine Henry och Wendie Renard finns med när fansen får bestämma. Laget präglas av en tydlig Lyon-dominans.

Herrarnas årets lag enligt fansen presenterades samtidigt som damernas, dock utan svensk representation. I denna stjärnspäckade startelva finns bland annat Virgil van Dijk, Lionel Messi och Cristiano Ronaldo.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.