Superligaen

AVSLÖJAR: Storklubbarna som jagar Cajuste – planen för succésvensken

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

Raketkarriären för Jens Cajuste, 21, fortsätter.

Sportbladet kan avslöja klubbarna som jagar honom och danska Midtjyllands framtidsplan för succésvensken.

I främsta ledet ett koppel tyska storklubbar. Prislappen: minst 60 miljoner kronor.

Under onsdagskvällen spelade Midtjylland 1–1 hemma mot Liverpool i avslutningsrundan av gruppspelet i Champions League.

Jens Cajuste var tillbaka i spel efter dryga två veckor utan matcher sedan svensken insjuknat i covid-19.

Trots detta gjorde mittfältaren en insats som hyllas av många mot det engelska mästarlaget.

– Han är nära att göra en fullständigt perfekt och felfri match. Det är häftigt att se när unga spelare anpassar sig till nivån och lyfter sig så snabbt, säger Midtjyllands tränare Brian Priske.

Vill ta nästa steg

För två år sedan var Cajuste inte ordinarie hos Örgryte i superettan.

Under det senaste året har han slagit sig in i Midtjylland, blivit dansk mästare, spelat i Champions League och nått svensk A-landslaget.

De fortsatta stegen uppåt är utstakade för Jens Cajuste, enligt Sportbladets initierade källor.

Klubbar från England, Frankrike men framför allt Tyskland har sedan en tid tillbaka noga scoutat svensken på plats på MCH Arena i Herning.

Men med kontrakt till sista juni 2023 känner Midtjylland ingen stress att sälja. Dessutom har den danska, numera storklubben, fått in över 270 miljoner kronor via deltagandet i Champions Leagues gruppspel.

Försvarar Midtjylland dessutom ligatiteln i Danmark i vår ger det ytterligare minst 80 miljoner kronor eftersom det i sin tur minst garanterar en plats i kommande gruppspel i Europa League.

Därför beslutade Midtjylland, enligt Sportbladets uppgifter, vid ett strategimöte nyligen att det är mer rimligt att sälja Jens Cajuste i nästa sommars transferfönster.

– Det är klart att jag strävar efter nästa steg, nästa nivå. Jag vet att jag har högre nivåer i mig, högre kapacitet och det är vad jag jobbar för. Men jag kollar inte så långt. Jag vill till nästa nivå men jag är inte där än, jag är här nu, sa Cajuste nyligen.

Het hos tyska storklubbar

Under höstens danska ligaspel och Champions League-matcher har en lång rad av scouter studerat spelare hos de danska mästarna. Enligt Sportbladets källor är det främst flera tyska Bundesligaklubbar som visar intresse för Jens Cajuste.

På plats har varit Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund, Hertha Berlin, Borussia Mönchengladbach, Werder Bremen och Union Berlin. Bland annat.

Med då två år kvar på kontraktet i sommar anser danskarna att ett pris från 60 miljoner kronor och uppåt är rimligt för svensken om prestationerna ligger kvar på samma nivåer under våren.

– Cajuste är en spelare vi hittade i andraligan i Sverige för några år sedan, när han spelade för Örgryte. Jag tycker att han har potential för att spela i Premier League, säger Midtjyllands ordförande Rasmus Ankersen till Goal.

En flytt till England ökar chansen för en ännu större försäljning men där råder just nu osäkerhet hur begränsande de nya engelska transfer- och arbetsregelverket kommer vara när landet helt och hållet lämnat EU.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Cajuste möter stora idolen: ”Är speciellt”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Superligaen

FC Midtjylland

Bundesliga

Jens Cajuste

Premier League

Borussia Mönchengladbach

Bayer 04 Leverkusen