Stort antal coronafall i Malmö FF efter guldfirandet

Malmö FF har drabbats av ett coronautbrott.

Stora delar av truppen har smittats efter SM-guldet.

– Under det spontana guldfirandet efter matchen fanns det brister, säger vd:n Niclas Carlnén.

Malmö FF säkrade SM-guldet i matchen mot Sirius. Direkt efter slutsignalen firades det, både på plan och i omklädningsrummet. Det kramades, jublades och togs lagbilder.

Efter någon timme kom beskedet att lagkaptenen Anders Christiansen hade testats positivt för coronaviruset. Resterande firande ställdes in och verksamheten pausades.

”Fanns brister”

Nu kommer beskedet att stora delar av truppen ändå har smittats.

”Alla personer som har uppvisat symptom har testats och omkring halva laget och staben är eller har varit positiva”, skriver MFF på sin hemsida.

– Vi har varit noggranna med rutiner och säkerhetsåtgärder under hela året för att undvika smitta, men under det spontana guldfirandet efter matchen fanns det brister. Det är tydligt att vi har drabbats av ett lokalt utbrott i gruppen. Vi agerade omedelbart efter guldmatchen med självisolering för lag, stab och övrig personal, säger vd:n Niclas Carlnén.

”Ingen sjukvård”

Sedan tidigare är det bekräftat att Arnor Traustason har testats positivt. Han berättade själv det i en intervju till isländska medier.

Det är okänt vilka fler som drabbats.

– Ingen i vår organisation har behövt sjukvård, utan har varit i sina hem under sjukdomsförloppet. Utöver att vi har följt förhållningsreglerna har jag varit i kontinuerlig kontakt med läkare på Smittskydd Skåne. Gemensamt har vi lagt upp en plan för spelarna som inte har insjuknat att kunna återgå i aktivitet, säger Ola Svejme, lagläkare i klubben.

MFF möter Hammarby på söndag.

– Det är klart att den kommande matchen blir en speciell utmaning för oss. I nuläget kan vi inte veta exakt vilka som kommer att vara tillgängliga på söndag, det är något vi får värdera löpande. Men om behovet finns har vi gott om duktiga spelare i vår akademi som ser fram emot att få visa upp sig på seniornivå, säger sportchef Daniel Andersson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.