Allsvenskan i fotboll

AIK tog ny seger – irriterat i Varberg

”Vi blir bestulna”

Av: 

Anton Johansson

Per Bohman

FOTBOLL

Simon Thern ville inför VAR eller hyra in utländska domare.

Nu kommer nästa utspel i domardebatten.

− Domarna borde kunna bli straffade precis som vi blir, säger Astrit Selmani som anser att Varberg blev bortdömda mot AIK.

Det var på tilläggstid som många AIK-are nog satte hjärtat i halsgropen när Nabil Bahoui gick in hårt i en duell med Gustaf Norlin som föll i straffområdet. Men domaren friade och straff för Varberg uteblev.

Det var inte tränaren Joakim Persson nöjd med.

– Som jag förstår det är det en ganska solklar straff som vi blir bestulna på. Men det är vi vana vid i Varberg, säger han.

Kan du utveckla att "ni är vana", Joakim?

– Absolut inte. Då får man hela domarkåren efter sig så det vill jag inte. Jag har testat det en gång tidigare och då gick det inte så bra.

”Straffa domarna”

Varberg ropade även på straff tidigt i matchen när man tyckte att Sotirios Papagiannopoulos tog bollen med handen. Men det var situationen i slutet Persson var mest irriterad över.

– Vi får inte den straffen med oss i 93:e minuten på bortaplan mot AIK, det får vi inte, säger han.

Astrit Selmani var grymt besviken.

– Det har varit så varje match att någon klagar på domarna. Det börjar bli lite jobbigt. I Italien kan man stänga av domarna. Antingen gör man som i Italien eller så låter man det vara. Jag tycker att man ska börja straffa allihopa. Vi blir straffade, då ska de bli straffade.

”Gör som Italien!”

På vilket sätt?

– Att de blir avstängda, att de missar nästa match. Man borde sätta ner foten när en domare gör tre-fyra dåliga matcher. Det är mänskligt att göra misstag, men det här är tunga grejer som kan göra att vi åker ut. Vi får inte straff, men AIK hade fått den 10 gånger av 10. Samtidigt har vi bara ett skott på mål, vilket är katastrof. Vi gör inte tillräckligt på planen.

Enligt Selmani behandlas Varbergs spelare helt annorlunda jämfört med AIK:s.

– Sättet domaren pratar med oss och hur han pratar med dem. Det är stor skillnad. Så är det i nästan alla matcher.

”De får säga helt sjuka ord”

Hur menar du?

– Jag kan inte ens prata med domaren. Men de får säga helt sjuka ord utan att det händer någonting. De har rutin och erfarenhet, vi är helt nya. Vi har knappt en budget som ska hålla i allsvenskan så det är en bragd att vi är här.

Utan att få straff uteblev en kvittering och AIK vann med 1–0.

Efter en mållös första halvlek tog hemmalaget ledningen när en 18-åring serverade en 36-åring. Erik Ring tempoväxlade sig förbi på högerkanten och slog in en låg boll i straffområdet. Där stod Henok Goitom och förvaltade in bollen i mål på ett tillslag.

Det var Goitoms fjärde mål på de fem senaste matcherna.

Åttonde raka

Om sommaren var en kris av stora proportioner är AIK:s höst nu raka motsatsen. Det var åttonde raka ligamatchen utan förlust och senast laget förlorade var hemma mot Häcken i slutet av augusti.

Henok Goitom (t.h.) matchhjälte för AIK.
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

LÄS VIDARE

Plusbetyg: De var bäst i Hammarby–AIK

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Fotboll

Henok Goitom

AIK Fotboll

Varbergs BoIS