BP tappade segern på övertid

Foto: SIMON HASTEG RD / BILDBYR N
Edwin Gyimah får sitt andra gula kort.
FOTBOLL

På väg att bli stor matchhjälte.

Men snuvad på konfekten i sista stund.

– Det känns för jävligt just nu. Vi är alla oerhört besvikna, säger BP:s lagkapten Gustav Sandberg Magnusson.

Det handlade mycket om BP:s mittfältskrigare denna kväll. Först gjorde han 1-0- målet efter hörna. Hans sjätte fullträff för säsongen.

– ”Mackan” (Gustavsson) har helt suverän precision i sin högerfot, så det var egentligen bara för mig att sätta huvudet till. Vi har gjort några sådana mål under säsongen, faktiskt.

Sen räddade han sitt lag undan ett baklängesmål när han i mitten på andra halvlek nickade bort bollen på mållinjen.

– Vi slarvar i den situationen, och när jag ser att deras spelare få tag i bollen flyttar jag mig snabbt till den sida av målet där man brukar skjuta i det läget.

Trots 1–0-ledning och trots att Helsingborg sen får sitt mittfältsankare Edwin Gyimah utvisad blev Gustav Sandberg Magnusson snuvad på matchhjälterollen.

Snudd på bisarrt, tycker han själv.

– Ja, faktiskt, det är helt obegripligt att vi kan förlora den här matchen. Vi gör en jättestark prestation, försvarar oss hur bra som helst och skapar massor av målchanser. Vi ska ju vinna matchen med 3-0 – minst.

Försök förklara hur det ändå kan bli så här?

– Det är slarv från vår sida, inget annat. Först och främst ska vi döda matchen när vi har chansen. Sen ska vi inte dra på oss frisparkar strax utanför eget straffområde i slutminuterna. Och dessutom måste vi kunna försvara oss mycket bättre när bollen väl kommer in i vårt straffområde.

– Jag vill absolut hänga ut någon enskild utan det är vi som lag som måste vara mer noggranna med detaljerna.

Din uppfattning om Helsingborg?

– Ett bra lag, såklart, men i kväll är vi mycket bättre, så enkelt är det bara.
Gustav Sandberg Magnusson säger att det är nedstämt i omklädningsrummet, att såväl tränarteamet, Olof Mellberg-Azrudin Valentic, som lagkompisarna är förbannade över att det slutade som det gjorde.

Samtidigt försäkrar han att misstag som det Johan Persson utnyttjade i 90:e minuten inte kommer att upprepas.

– Vi kommer att komma tillbaka ännu starkare efter det här. Vårt läge i tabellen är kanonbra, det kunde knappast ha varit bättre.

– Nu handlar det om att inte stressa upp oss i onödan utan ta match för match. Ett kryss till hit och dit spelar inte så stor roll, det viktiga är att vi kan behålla lugnet och fortsätta göra saker och ting lika metodiskt som vi gjort tidigare under säsongen, så kommer allt att sluta bra.

Med en plats i allsvenskan 2018?

– Jag vågar inte lova något, men vi kommer att göra allt – och lite till – för att ta oss dit.

ARTIKELN HANDLAR OM