Klart: Malmö FF byter arenanamn

Foto: CHRISTIAN RNBERG / BILDBYRÅN
FOTBOLL

I april 2009 invigdes Malmö FF:s nya arena och döptes till Swedbank stadion.

Men snart känns arenan inte längre igen vid det namnet.

Från och med årsskiftet kommer banken inte längre sponsra arenanamnet.

Det var sedan tidigare klart att arenaavtalet skulle gå ut, avtalet som skrevs mellan Swedbank och Malmö FF angående namnrättigheterna gällde fram till och med 2017. Men vad som skulle hända sedan, en förlängning eller omdöpning, var inte avgjort.

Fram tills nu. Nu är det bekräftat att Swedbank inte längre kommer att pryda arenanamnet efter årsskiftet.

– Detta har varit ett 10-årigt åtagande som närmar sig sitt slut, skriver Swedbanks presskontakt Anette Ringius i ett mejl till Kvällsposten.

”Långsiktigt partnerskap”

Samarbetet mellan parterna lär dock inte sluta här. Samtidigt som Swedbank bekräftar att arenan kommer byta namn meddelar de att de fortsatt kommer vara en betydande sponsor för Malmö FF.

– Swedbank i Malmö går nu tillbaka till att vara en av de största partnerna till MFF. Bankens partnerskap med MFF har varit och är långsiktigt, meddelar Ringius.

Malmö FF:s vd Niclas Carlnén är däremot mer försiktig i sina uttalanden kring det fortsatta samarbetet och i vilket format det kommer att fortsätta.

– Vi har haft ett samarbete med samma bank under lång, lång tid och jag tycker att det är jättebra att man fortsätter. För oss är det en viktig samarbetspartner. Sedan finns det olika faser för företagen också hur man samarbetar med Malmö FF och hur det passar bäst för dem i olika lägen, säger Carlnén enligt Kvällsposten.

Nytt namn oklart

Vad de regerande mästarnas hemmaborg kommer att kallas efter nyår är dock än så länge oklart. Enligt Carlnén är arbetet med att hitta ny arenasponsor igång, men kommer troligtvis inte vara klart vid årsskiftet.

– Det tar nog längre tid. Tidsaspekten vi jobbar med är mer mot allsvensk seriestart, i början av april, säger vd:n.

ARTIKELN HANDLAR OM