”Pengar anledningen till PSG:s stjärnbråk”

Nya uppgifter: Grälet i omklädningsrummet, bonusen och Instagram-nobben

FOTBOLL

Pengar är en av de bakomliggande orsakerna till stjärnbråket mellan Edinson Cavani och Neymar.

Det påstår franska L'Equipe som presenterar flera nya detaljer bakom söndagens gnabb.

PSG besegrade Lyon i söndagens ligamöte men de efterföljande rubrikerna har nästan uteslutande handlat om gnabbet mellan förra säsongens skyttekung Edinson Cavani och nya fixstjärnan Neymar. Upprinnelsen var två händelser i matchen där Neymar först stal en frispark från Cavani och sedan även försökte övertala uruguayanen att även släppa en straff.

En straff Cavani ändå tog men missade.

Lagkaptenen fick gå emellan

Nu påstår L'Equipe att bråket fortsatte i omklädningsrummet efter matchen. Cavani ska där ha låtit Neymar veta att han inte uppskattade brassens attityd. Ord som ska ha retat upp Neymar så till den grad att lagkaptenen Thiago Silva kände sig manad att gå emellan för att ”undvika en fysisk konfrontation”, som L'Equipe beskriver det.

Enligt tidningen är ett av skälen bakom spänningarna också ekonomiskt. Cavani har en bonus inskrivet i sitt kontrakt som ger 30-åringen 9,5 miljoner kronor extra om han vinner skytteligan, där just straffmål är en potentiellt avgörande faktor.

Zlatan fick 14 miljoner

Vann skytteligan gjorde Cavani äntligen förra säsongen efter att under flera säsonger tvingats stå bakom Zlatan Ibrahimovic (med en bonus på 14 miljoner kronor när han vann både mål- och assistligan) i såväl skytteligan som straffhierarkin. L'Equipe antyder också att Neymar kan ha ha ett liknande upplägg i sitt kontrakt.

”Med tanke på den informationen kan du förstå att Cavani inte vill låta brassen ta straffarna och han har ingen avsikt att ge sig eller bli nedpetad i hierarkin band PSG:s straffskyttar”, skriver L'Equipe.

Cavani dementerar samtidigt för uruguayanska Radio Universal enligt L’Equipe att det finns en konflikt mellan honom och Neymar.

– Allt blir uppförstorat och jag vet inte varför alla hittar på de här historierna. Sanningen är att det här är normalt inom fotbollen. Det finns inget problem, säger Cavani.

Samtidigt har Neymar slutat följa Cavani på såväl Twitter som Instagram.

Världens 10 dyraste trupper 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM