Ekwall om sprickan: ’Fjantigt – nästan hat’

avMartin Tolén

Foto: Martin Meissner / TT / NTB Scanpix

Zlatan Ibrahimovic och Fredrik Ljungberg drog aldrig jämnt i svenska landslaget.

Nu berättar Patrick Ekwall om hatet mellan de båda.

– Det blev en egokamp om vem som var herre i huset, säger Ekwall till Sportbibeln.

Att relationen mellan Zlatan Ibrahimovic och Fredrik Ljungberg inte var den bästa i det svenska landslaget är ingen hemlighet.

I den förstnämndes självbiografi, ”Jag är Zlatan Ibrahimovic”, berättade anfallsstjärnan om den frostiga relationen.

”Vi var ett fint gäng, bra killar och så en primadonna. Primadonnan körde med sitt larv: ”I Arsenal förstår ni, där gör vi så här. Det är faktiskt så man ska göra. För i Arsenal vet man sånt”. Den stilen ungefär. Jag ruttnade på det. ”Jag har ont i ryggen. Ojojoj. Jag kan inte åka i den vanliga bussen. Jag måste ha det och det”. Vem fan var han och komma och köra överklass med oss?”, stod att läsa i boken.

”Osannolikt löjligt”

Och nu berättar även tv-profilen Patrick Ekwall, som är aktuell med boken ”Vill du så kan du”, ytterligare detaljer om maktkampen i landslaget.

1 av 3 | Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYR N

– De pratade aldrig med varandra, de passade aldrig varandra på planen och Zlatans kompisar passade bara Zlatan. Det blev överdrivet, det blev fjantigt för att vara vuxna män, säger Patrick Ekwall i en intervju med Sportbibeln.

Ekwall berättar om hur Ibrahimovic och Ljungberg väntade ut varandra om vem som skulle komma ut sist till Lars Lagerbäcks träningar.

Ibland fick övriga spelare vänta 20–25 minuter innan stjärnduon tagit sig ut på träningsplanen.

– Osannolikt löjligt. Där brast Lasse Lagerbäck lite i sitt ledarskap för de kunde komma ut till träningen kvart över elva och då började träningen. Istället för att säga att vi började elva och ”då får ni fan vara ute”, säger Ekwall.

Foto: MARCUS ERICSSON

”Hat & egokamp”

Fredrik Ljungberg svarade själv på Zlatan Ibrahimovics kritik i boken strax efter att den släpptes och tyckte ”synd om Zlatan om han behövde det” och att det var för att ”sälja böcker”.

– Den här kampen, och jag skulle nästan säga hatet, mellan Ibrahimovic och Ljungberg gick alltså så pass långt att det blev en egokamp om vem som var herre i huset, säger Patrick Ekwall.