Hammarby vände – efter två snabba mål

Foto: CMORE
FOTBOLL

Hammarby vände matchen mot IFK Göteborg med två mål inom tre minuter.

Och det var fler än Bajen-fansen som var glada på arenan.

När norrmannen Sander Svendsen satte 2–1 – satt Lars Lagerbäck och skrattade på läktaren.

– Ja, haha. Det var kul, säger matchhjälten.

IFK Göteborg tog ledningen mot Hammarby efter att Mix Diskerud gjort 1–0 i den 54:e minuten.

Men hemmalagets svar kom direkt.

Fyra minuter senare la lagkaptenen Kennedy Bakircioglu upp bollen i ett – för honom – perfekt frisparksläge. Sedan sköt han bollen rakt i mål bakom målvakten Pontus Dahlberg som inte alls var med på den låga bollen som studsade strax framför honom.

Målet, till 1–1, var 36-åringens första allsvenska mål för säsongen.

– Han ska inte spela 90 minuter normalt sett, men han spelade med klass idag, hade en bra överblick och var lugn med bollen, berömde tränaren Jakob Michelsen.

Lagerbäck på plats

Tre minuter senare sköt den norske U21-landslagsmannen Sander Svendsen in även in 2–1. Han fick chansen två gånger om när Dahlberg först räddade men sedan var chanslös på returen.

– Det känns väldigt, väldigt bra. Vi är superglada allihop. Det är en väldigt skön känsla att få avgöra. Det finns inget sätt att beskriva känslan när du gör ett mål. Men det är en lagvinst, säger Svendsen.

”Det var kul”

I samband med målet fångade tv-kamerorna Norges förbundskapten Lars Lagerbäck som satt och skrattade på läktaren.

– Ja, haha. Det var kul, men jag tänker inte så mycket på det. Det viktigaste för mig att ta poäng med Hammarby och jobba hårt i varje match, säger Svendsen.

Tror du Lagerbäck gillade det han såg av dig i dag?

– Som sagt, det handlar om att göra det bästa jag kan för laget. Sen är Lagerbäck och Norges fotbollsförbund att värdera min insats. Jag måste prestera över tid för att jag ska kunna tänka på ett A-landslag. Vi tar det match för match, så får vi se hur det blir.

”Materialaren skadade sig”

Hammarbys seger innebär att Stockholmslaget passerar IFK Göteborg (och även Elfsborg) i tabellen och går upp på en åttondeplats.

– Killarna visar stor moral efter två dåliga matcher, och vänder matchen. Det är fantastiskt. Jag tror till och med att materialaren skadade sig när vi firade, så det var en bra stämning där inne efteråt, säger Michelsen.

Guldjakt i allsvenskan – återstående matcherna 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM