Bergstrand rasar efter Dalkurds besked

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYR N

avMalin Wahlberg

FOTBOLL

I dagarna beslutade sig Dalkurd för att flytta till Uppsala.

Siriustränaren Kim Bergstrand är rasande efter beskedet.

– Det här är det värsta som jag har varit med om under mina sex år i Sirius, säger han till UNT.

Dalkurd har bekräftat att de kommer att flytta från Borlänge till Uppsala. Men klubben kan inte räkna med att Siriustränaren Kim Bergstrand välkomnar dem med öppna armar.

– Vi har fajtats om varenda millimeter i sex år. Vi har haft usla träningsförutsättningar och kan inte ens få en tillåtelse att få bygga ett gym. Vi får fajtas för allt. Vi har träningsplaner som inte håller måttet och Studenternas som inte håller måttet. Allt får vi fajtas för hela tiden och får ingenting gratis. Sedan kommer det en ny klubb och då ska man lösa allting. Det är skrattretande att man inte försöker göra det rimligt för dem som redan är här, säger Bergstrand till UNT.

”Har gått bakom ryggen på Sirius”

Bergstrand är uppenbart irriterad på såväl kommunen som Dalkurd som inte har fört någon diskussion med Sirius.

– Dalkurd har gått bakom ryggen på Sirius. De har aldrig frågat oss om vad vi tycker och tänker om någonting vad jag vet, säger han.

Bergstrand har vetat om att beskedet skulle komma och kallar det för ”sorgligt för Sirius”.

– Jag har lust att lägga av. Jag är riktigt less, säger han.

UNT: Är det så illa?

– Jag säger ju det. Det här är den absolut värsta dagen för mig i Sirius. Det här har tagit så mycket energi av Sirius så det finns inte. Förra hösten försökte de sno all energi av oss när vi skulle försöka gå upp i allsvenskan och i år har de hållit på också. Otroligt dåligt.

ARTIKELN HANDLAR OM