Uppgifter: Kan ta plats i matchtruppen på lördag

avMartin Tolén, Simon Norberg

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i full träning.

Svensken har själv uttryckt att han inte kommer stressa fram en comeback på fotbollsplanen.

Men smått sensationella uppgifter från The Sun gör gällande att ”Ibra” kan finnas med i Uniteds matchtrupp på lördag.

– Hans rehabiliteringsperiod blir förkortad, bekräftar José Mourinho.

Zlatan Ibrahimovic slet sönder korsbandet i Europa League-mötet mot Anderlecht för ungefär sju månader sedan.

José Mourinho har sedan svensken skrev på nytt kontrakt pratat om att han möjligtvis kan vara tillbaka i spel igen innan årsskiftet.

Kan ta plats i matchtruppen

”Ibra” själv har varit tydligt med att han inte vill stressa fram något.

– Jag kämpar varje dag. Vad har det gått? 6 månader eller nått. Tränar varje dag och sliter. När jag är redo är jag redo. När allt är bra är jag tillbaka på planen. Men det är inte knäet jag spelar med, det är med huvudet. Knäet behöver bara följa huvudet. Jag är inte alls orolig, sa han i en intervju i början av november.

Men nu rapporterar The Sun om att Zlatan är tillbaka i full träning och att en plats på avbytarbänken ligger nära till hands.

Även José Mourinho bekräftar att en comeback är nära.

– Han är ett lejon, en krigare. Det är en bra beskrivning. Han har den där ilskan hela tiden och det är anledningen till att han snart redan är tillbaka, säger Mourinho till Sky Sports efter en sponsoruppdrag.

Åtta poäng efter City

Det kan faktiskt ske redan nu på lördag när Manchester United emot Newcastle på Old Trafford, enligt The Suns uppgifter.

Att det är så pass nära vill dock Mourinho inte berätta.

– Precis som vi förväntade oss så kommer hans rehabiliteringsperiod bli förkortad och precis som vi sa för några veckor sedan är han tillbaka under 2017 vilket är en fantastisk återhämtning.

United som är åtta poäng bakom lokalrivalen City i tabellen ser även ut att kunna få tillbaka fransmannen Paul Pogba till lördagsmatchen och även där handlar det om en plats på bänken. Pogba som ådrog sig en skada i september har missat de tolv senaste matcherna och har varit saknad på Uniteds innermittfält.

José Mourinho ser även ut att kunna nyttja argentinaren Marcus Rojo inom kort.

ARTIKELN HANDLAR OM