”Föredrar BBQ och öl framför pengar om jag ska vara ärlig”

Förre PL– och Serie A-stjärnan Pablo Osvaldo har sadlat om – är sångare i ett band

Foto: FOX NEWS
FOTBOLL

Roma, Juventus, Inter, Southampton och Boca Juniors.

Det är några av lagen Pablo Osvaldo hann representera innan han la av i fjol – 29 år gammal.

– Det är en smutsig bransch som jag till slut började hata, säger Osvaldo, numera musiker, i en lång intervju med La Gazetta dello sport.

Pablo Daniel Osvaldo, även känd som Dani Osvaldo, har dessutom noterats för 14 a-kamper i ”Gli Azzuri”, men fotbollen fick anfallaren att tröttna på sitt liv – och kanske allra mest på sporten i sig.

– Det är en smutsig bransch. Jag hade erbjudanden från Kina och hur mycket pengar finns det inte där... men jag föredrar en barbecue och öl framför pengar om jag ska vara ärlig, säger Osvaldo till La Gazetta dello sport.

31-åringen var en firad stjärna i Espanyol och Roma innan han lämnade för Premier Leauge-laget Southampton där han floppade.

Ratades i VM-truppen 2014

I kvalet till VM 2014 gjorde Osvaldo ett par viktiga mål för Italien, men när den slutgiltiga VM-truppen togs ut av dåvarande förbundskaptenen Cesare Prandelli ratades han till förmån för Antonio Cassano.

Osvaldo, som är född i Argentina, hävdade att Prandelli lyssnade på media och fans som ”inte ville ha en argentinsk nummer 10” i det italienska landslaget.

Därefter gick karriären utför och via lån till Juventus och Inter hamnade italienaren i Porto för att sedan avsluta karriären i argentinska Boca Juniors 2016.

Foto: TT
Osvaldo i Inter-tröjan 2014.

”Så mycket skitsnack att jag inte ens kunde gå ut på gatan”

– I Boca var det så mycket skitsnack att jag inte ens kunde gå ut på gatan. Jag blev rädd för människor och började hata sporten. Nu är det musiken som gäller. Jag och mina kompisar har startat bandet Barrio Viejo, berättar Osvaldo, som är sångare i bandet.

Den 31-årige musikern beskriver fotbollen som en plats där doping förekommer och där homosexuella spelare är rädda för att komma ut, men säger också att fotboll ”inte bara är pengar” och att han aldrig skulle ”svika sporten”.

”De Rossi är som en bror för mig”

Bland guldkornen finns en numera svensk-bekant spelare. På frågan om vänskap existerar i fotboll svarar Osvaldo:

– Självklart. (Daniele) De Rossi är en som en bror för mig. En riktig vän, en exceptionell person, säger han om spelaren som hyllats världen över för att ha uppsökt Sveriges spelarbuss och bett om ursäkt för de italienska hån som förekom under ”Du gamla du fria” i kvalrysaren.

Om det blir några framtida hitlåtar för Barrio Viejo med Osvaldo i spetsen är skrivet i stjärnorna. Men om den kommersiella succén uteblir är 31-åringe Osvaldo nog rätt nöjd med att sitta kvar vid grillen med en god öl i handen.

Här är fotbollens 10 dyraste övergångar 00:43
ARTIKELN HANDLAR OM