Peter Gerhardsson svarar på Zecira Musovics kritik

Uppdaterad 2024-07-12 08.50 | Publicerad 2024-07-11 13.45

DIJON. ”Hur fan kunde de göra så mot mig?”.

I sitt sommarprat var Zecira Musovic kritisk till hur landslagsledningen behandlade henne inför en match under VM 2023.

– Jag har inga problem med att man blir arg eller besviken på mig, svarar förbundskapten Peter Gerhardsson.

Zecira Musovic hyllades stort efter sin insats mot USA under VM 2023. Men i sitt avsnitt av Sommar i P1 avslöjar landslagsmålvakten de starka känslorna inför matchen.

Två dagar innan fick hon veta att Peter Gerhardsson inte bestämt sig för om hon skulle få starta matchen. När det glädjande beskedet väl kom så var känslorna fortsatt blandade.

– Hur fan kunde de göra så mot mig? säger hon.

Nu svarar Gerhardsson på kritiken från Musovic.

– Jag tycker att det är bra att man ibland, inom fotbollen, pratar om hur man upplever saker och pratar känslor. Jag har ju haft koll på det här och pratat med ”Zecce”. Hon är inte ensam, säger han.

Zecira Musovic

”Vi är inte maskiner”

Gerhardsson menar att de alltid behandlar frågor kring startelvan likadant, och berättar planen för alla dagen innan match.

– Oavsett position vill man väga in för- och nackdelar. Det är ingen hemlighet att det har varit och är hårt på målvaktssidan, säger han.

Generellt ser förbundskaptenen positivt på att det kommer en reaktion från spelarhåll.

– Jag tycker det är bra att vi ibland belyser att vi inte är maskiner. Jag har inga problem med att man blir arg eller besviken på mig, men sen ska jag göra mitt jobb på bästa sätt och inte påverkas för mycket av det.

Peter Gerhardsson