Storseger för Arsenal: ”Det var viktigt”

FOTBOLL

Arsenal reste sig efter käftsmällen mot Liverpool.

Danny Welbeck och Alexandre Lacazette gav ”Gunners” en 3–0-vinst mot Bournemouth.

– Det var viktigt att få se hur vi skulle komma tillbaka. Jag är nöjd med vinsten, säger managern Arsene Wenger till Arsenals hemsida.

Foto: Joe Toth/BPI/REX/Shutterstock / Rex Features

Arsenal åkte på en käftsmäll inför landslagsuppehållet, man föll med 0–4 borta mot Liverpool. ”Gunners” sågades rejält i England.

Managern Arsene Wenger var missnöjd efteråt.

Welbeck het

– Resultatet är en konsekvens av vår insats som inte var bra nog. I slutändan gjorde vi det för enkelt för dem efter deras första mål som kom tidigt. Vi gjorde misstag och lät de komma åt oss enkelt. Mentalt var det tufft och vår insats idag var en total katastrof, sa Wenger.

I dag tog Arsenal revansch - laget körde över Bournemouth med 3–0.

– Det är viktigt att ha självförtroende och det bästa sättet att få det är att spela på det viset vi gjorde i dag, säger managern Arsene Wenger.

Danny Welbeck öppnade målskyttet i den sjätte minuten. En halvtimme in i matchen ordnade Alexandre Lacazette 2–0 med ett fint avslut. Welbeck blev tvåmålsskytt i den 50:e minuten.

– Han blir starkare och starkare, man får inte glömma att han varit borta mycket på grund av skador. Danny är en lagspelare, det är därför tränarna älskar honom. Det är en spelare med stor potential, säger Wenger om Welbeck.

Sanchez fick ta emot burop

Alexis Sanchez, som såg ut att lämna Arsenal för Manchester City i sommar, hoppade in i den 75:e minuten. Han fick ta emot både applåder och burop när han äntrade planen.

– Sanchez har sagt till mig att han är fokuserad på att spela för Arsenal, säger Wenger till BBC.

Det var tre viktiga poäng för Arsenal som endast hade en vinst efter tre omgångar.

Det gick bra för toppklubbarna från London. Tottenham bortavann mot Everton med 3–0 och Chelsea besegrade Leicester med 2–1.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM