Malmö FF

Malmö FF:s styrelse vill starta flickfotboll

Av: 

Erik Karlsson

FOTBOLL

Ett historiskt bra ekonomiskt reslutat ser ut att följas av ett historiskt årsmöte.

För Malmö FF:s styrelse ställer sig bakom förslaget att starta flickfotbollslag i föreningen.

– Vi vill starta i fotbollsskolan och sedan bygga flicklag från grunden, säger ordförande Håkan Jeppsson till Sydsvenskan.

Malmö FF gör ett rekordresultat för året 2015. Champions League-året slutade med otroliga 235 miljoner kronor på sista resultatraden.

Men årsmötet väntas alltså inte bara bli historiskt av den anledningen, för efter en hel del diskussioner ser nu också MFF ut att bli en förening för flickfotboll.

Styrelsen har nämligen beslutat att man ställer sig bakom de två motioner som kommit in till årsmötet om att starta en flickfotbollsverksamhet.

Inget damlag

– Det kommer säkert att uppfattas som en efterkonstruktion. Men redan under hösten startade vi en egen analys/utredning om flick- och damfotboll i Malmö FF, säger ordföranden Håkan Jeppsson till Sydsvenskan och fortsätter:

– Vi vill starta i fotbollsskolan och sedan bygga flicklag från grunden. Det blir en helt ny verksamhet som ska bygga på kvalitet enligt Malmö FF och spelare ska inte stressas fram, det ska int värvas. Uppbyggnaden år ta den tid det tar och utvecklas i takt med att rätt resurser finns. Men vi ska inte se tiden an, vi hoppas vara redo för flickor i dag.

Det blir med andra ord inget seniorlag från start.

– Rosengård har faktiskt varit framgångsrikare än MFF de senaste åren i antal titlar. Deras framgångar ska vi väl inte riskera? Vi vet att snacket kommer om sammanslagning. Men det är riskabelt och där finns inte alla svar än, säger Håkan Jepsson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla Champions League-matcher på C More. Beställ här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö FF