”Vi ska göra det jävligt svårt för dem”

FOTBOLL

AIK laddar inför bortamötet mot Panathinaikos

Foto: STEFAN JERREVÅNG
AIK har visat fin form sedan Rikard Norling tog över klubben. Nu ställs laget mot svårt motstånd i form av Panathinaikos.

AIK går in i den tredje omgången av Europa League-kvalet borta mot Panathinaikos i kväll.

Nu gör sig ”Gnaget” redo för en tuff match på en kokande Apostolos Nikolaidis-stadion.

– Vi vet att de är bra på hemmaplan, säger AIK:s assisterande tränare Nebojsa Novakovic till Sportbladet.

AIK har tagit sig vidare till tredje omgången i Europa League-kvalet via segrar mot walesiska Bala Town och FC Europa från Gibraltar.

Nu väntar en tuff uppgift för ”Gnaget” mot det grekiska storlaget Panathinaikos.

I kväll inleds dubbelmötet med bortamatch i Aten.

”Vi är vana nu”

AIK har ett tufft spelschema bakom sig. Mötet mot Panathinaikos blir lagets femte match på två veckor och derbysegern mot Hammarby ligger bara tre dagar bakåt i tiden.

AIK:s assisterande tränare Nebojsa Novakovic säger att spelarna, trots det tuffa spelschemat, är redo för vad som väntar.

– Vi är vana nu. Vi spelar matcher nästan var tredje fjärde dag nu så förberedelserna är lika dana som mot annat motstånd. Vi har en stark och bra trupp och bredden i truppen kan bli avgörande, säger Novakovic till Sportbladet.

”Det finns möjligheter”

AIK kommer till mötet med en identisk trupp som den i derbysegern mot Hammarby. Laget anlände till den grekiska huvudstaden tidigare i dag och under kvällen genomfördes ett lättare träningspass på matcharenan Apostolos Nikolaidis-stadion.

Panathinaikos, med svenskduo Marcus Berg och Niklas Hult i truppen, kom förra säsongen tvåa i den grekiska ligan.

– De är på pappret bättre. Det är ett bra motstånd och det finns kvalité i laget men det finns möjligheter för oss, säger Novakovic.

Vad blir nyckeln för er?

– Vi måste tänka på att matchen inte bara spelas i Grekland utan det är 180 minuter som ska spelas. Det är viktigt att få med oss ett så bra resultat i Grekland som möjligt så vi har en riktigt bra chans när vi spelar hemma. Vi vet att de är bra på hemmaplan och vi får inte öppna matchen för mycket. Vi ska göra det jävligt svårt för dem, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

AIK