Valresultatet kan göra Zlatans flytt dyrare

avRobert Rosén

FOTBOLL

Lönekostnaden kan bli större

Foto: TT

Resultatet från den brittiska folkomröstningen fick pundet att rasa i värde.

Det kan nu komma att göra en eventuell flytt för Zlatan Ibrahimovic dyrare.

– Om hans kontrakt förhandlades i euro så kommer han att kosta United mer i lön, säger The Suns Martin Lipton till Expressen.

I går kom valresultatet från Storbritanniens folkomröstning. Som bekant röstade britterna för att lämna EU. Det dröjde inte länge förrän pundet rasade i värde - någonting som kan få en inverkan på Zlatan Ibrahimovics, 34, ryktade flytt till Manchester United.

– När alla förändringar har trätt i kraft så kommer Zlatan att ha lagt av, så det kommer inte påverka övergången alls. Det enda det kan påverka är hans lön. För om hans kontrakt förhandlades i euro så kommer han att kosta United mer i lön, då pundets värde har rasat jämfört med euron, förklarar The Sun-krönikören Martin Lipton för Expressen.

”Kommer få betala mer”

Sett ur ett längre perspektiv kan omröstningen komma att få stora konsekvenser för den brittiska fotbollen, där det kan bli svårare att värva EU-spelare. På kortare sikt är det dock enbart nedgången av pundets värde som påverkar klubbarna.

– Kortsiktigt så kommer de engelska klubbarna att få betala mer pengar då de värvar spelare från andra länder i Europa, just för att pundets värde har rasat jämfört med euron. När det kommer till antalet utländska spelare i ligan så beror det på vilka handelsavtal som görs mellan England och EU.

Engelska medier har under en längre tid spekulerat i att Zlatan Ibrahimovics nästa klubb blir Manchester United, och i förra veckan kom rykten om att enbart en läkarundersökning återstår.