Vackra scenerna när kamerorna slocknat

Uppdaterad 2016-06-30 | Publicerad 2016-06-25

Här får skitmatchen liv

PARIS. På läktarna står de rivaliserande klackarna och sjunger tillsammans.

På planen ligger Gareth Bale utpumpad med sin dotter i famnen och stirrar mot Paris-himlen.

Det var när kamerorna slocknat som matchen mellan Wales och Nordirland fick sina vackraste scener.

Följ ämnen
Fotbolls-EM

Wales har slagit Nordirland med 1-0 efter ett självmål. Borta är anspänningen, borta är dramat och borta är all sittplatspublik. Kvar finns två klackar, en halv förskola men nog med kärlek till att fylla varenda en av Parc des Princes 47 000 snart helt tomma stolar.

Sätter fart rakt ut

Wales är framme i en kvartsfinal i ett mästerskap för första gången sedan 1958 och det är superstjärnan Gareth Bale som gjort det. Han kanske inte slog in bollen i mål själv men det var hans förtjänst, det är hans kväll och han tänker fira den.

Det ser nästan ut som Wales redan vunnit EM när spelarna börjar lyfta ner sina barn från läktaren bakom dem. En av dem är snart fyraåriga Alba Violet Bale som sätter fart rakt ut på mittplanen. Den utpumpade pappan Gareth har inget annat väl än att sätta efter.

Så håller det på ett tag, denna för Gareth Bale oförglömliga kväll. Till sist sätter sig den slagne hjälten ner i gräset varpå dottern istället börjar löpa cirklar runt matchhjälten. De andra barnen turas samtidigt om att göra mål i den tomma buren framför den varje gång lika högt jublande Wales-klacken men det är som om familjen Bale är någon annanstans.

Sjunger tillsammans

För oss som är vana vid att se den pressade maskinen Gareth Bale i Real Madrid så är det här något annat. Han har genom hela matchen varit som en annan person. Mer passionerad. Mer genuin.

Nu ligger han i gräset med sin dotter över sig och stirrar upp mot en Paris-himmel som så sakta börjar svartna. Snart är det mörkt i Paris men för Gareth Bale och hans Wales kommer solen gå upp igen. Denna gång över ett kvartsfinallag.

Till sist är arenan nästan helt tom på både spelare och publik men till höger står en stor del nordirländare kvar och till vänster de fortfarande segerrusiga walesarna. Som en sista bjudning börjar då Galas kultlåt ”Freed from Desire” dåna ur högtalarna.

Wales vann, Nordirland är utslaget men när matchen är över och spelarna sedan länge borta står de två klackarna och sjunger den inofficiella EM-låten, tillika hyllningslåten till Nordirlands antihjälte på bänken, ”Will Grigg's on fire” tillsammans.

I ett mästerskap som inledningsvis präglades av oroligheter och negativa rubriker så är det här smärtsamt vackra scener.