United-ikonen: "Pep står för tråkig fotboll"

avPelle Strandman

Publicerad:

Kritiserar City-tränaren inför derbyt

Foto: TT

Pep Guardiola hade "tur" i Barcelona, förstörde Bayern München och står för en tråkig fotboll.

Det hårda omdömet kommer från Manchester Uniteds legendariske målvakt Peter Schmeichel.

– När han kom blev Bayern München tråkiga att kolla på, säger dansken.

José Mourinho och Zlatan Ibrahomic mot Pep Guardiola. I helgen är det dags för en av fotboll-Europas mest upphaussade matcher när Manchester United tar emot lokalrivalen City på Old Trafford.

Vår svenske anfallsstjärna har redan börjat psyka sin motståndare genom att skicka en present till Manchester Citys nye målvakt Claudio Bravo.

Nu har även "Red Devils" målvaktsikon Peter Schmeichel bidragit till att piska upp stämningen inför derbyt.

"Fyrkantiga i sitt spel"

I en intervju med Omnisport delar den danske 52-åringen med sig av ett flertal mindre smickrande omdömen av Citys nye manager Pep Guardiola.

Inte minst efter tiden i Bundesliga.

– Personligen så tycker jag att han förändrade ett riktigt bra och underhållande lag till ett som blev tråkigt att titta på. Bayern var mer direkta innan han kom, vann trippeln, hade kvicka spelare och var spännande att titta på. Men Guardiola gjorde spelarna fyrkantiga i sitt spel. Han förändrade dem, men samtidgt kan man inte säga så mycket om hans resultat, säger Schmeichel.

Trots liga- cup och Champions League-titlar med Barcelona hävdar dansken att framgångarna med den spanska klubben kom mest tack vare "tur" med spelarmaterialet och syftar på spelare som Xavi Hernandez, Andres Iniesta och Lionel Messi.

"En väldig tur"

Under sin egen aktiva karriär vann Schmeichel mängder med titlar och spelade 398 matcher för Manchester United.

– Alex Fergusons första prioritet var att göra mål. Med Pep är det viktigaste att ha så mycket bollinnehav som möjligt, säger han och tillägger:

– Det är det vi kommer att få se i Manchester City också. Han hade en väldig tur att han hade spelarna han hade i Barcelona, men han är samtidigt skicklig i sitt utförande.

Derbyt mellan Manchester United och Manchester City spelas på lördag med start 13.30 svensk tid.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM