’Kostade PSG segern – saknar Ibrahimovic’

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Cavani sågas: ”Zlatan hade avgjort matchen redan”

Första Champions League-kvällen avverkad.

Då är fotbollsvärlden överens: PSG lider efter att Zlatan Ibrahimovic fått lämna.

– Att Edinson Cavani är så ineffektiv räddade Arsenal, säger BT Sports John Hartson.

Foto: TT

I går var första Champions League-testet för Paris Saint-Germain utan Zlatan Ibrahimovic, 34, sedan flytten till Manchester United.

Hemmamötet med Arsenal slutade 1–1 trots ett massivt spelövertag.

Och efter poängtappet hängs en spelare ut som syndabock: Ibrahimovic ersättare på anfallspositionen Edinson Cavani.

”Kostade PSG segern”

Cavani ordnade 1–0-målet redan efter 42 sekunder och hade därefter flera ypperliga chanser att stänga matchen, men missade.

I stället kunde Arsenal kvittera tolv minuter från slutet.

”Cavani kostade PSG segern mot Arsenal. Hans missar visade åter att Ligue 1-mästarna gjorde fel som lät Ibrahimovic lämna utan att hitta en ersättare. Cavanis prislapp på 600 miljoner från 2013 känns bara större och större för varje match som går”, skriver Goal.

”Om PSG hade haft en annan säkrare anfallare – kanske den där svensken med väldigt höga tankar om sig själv, Ibrahimovic – då skulle matchen ha varit över i halvtid”, skriver ESPN.

Även BT Sports-experten John Hartson menar att en annan anfallare än Cavani hade ordnat tre poäng åt fransmännen.

– Mannen Arsenal kan tacka är Edinson Cavani. Att han är så ineffektiv räddade Arsenal, han behöver tre chanser för att göra ett mål och är ingen att lita på, tycker Hartson.

Betyget: Sämst av alla

Även lokaltidningen Le Parisien ger Cavani kritik.

Uruguayanen får bara en trea av tio i betyg – sämst av alla på planen – av tidningen med rubriken: ”Vilket slöseri, Cavani” och skriver att Cavanis brister blir allt mer påtagliga efter Ibrahimovic lämnat.

– Det är sant att jag missade tre eller fyra bra lägen – det tar jag ansvar för. Men glöm inte att den finns en målvakt och ett försvar på andra sidan som inte vill att du gör mål. Men med tanke på resultatet förstår jag att folk bara minns mina missade möjligheter, säger Cavani.

Publicerad:

LÄS VIDARE