Schack

Zlatan: ”Saknar lönen från PSG”

avAndreas Käck

Zlatans utspel som väcker frågor...

Har PSG glömt att betala ut den sista lönen till Zlatan Ibrahimovic?

Det antyder svensken i en intervju med SRF Sport.

– Det jag saknar från PSG är min senaste lön…, säger han.

Zlatan Ibrahimovic hade högst lön av samtliga spelare i PSG. I januari 2016 uppgavs den franska huvudstadsklubben höja ”Ibras” månadslön till 1,5 miljoner euro brutto, vilket motsvarar drygt 14 miljoner kronor.

Enligt brittiska medier har han en klart lägre lön i Manchester United. Uppgifter gör gällande att 34-åringen tjänar drygt 2,6 miljoner kronor i veckan i sin nya klubb.

”Är vad jag saknar...”

Så frågan är vad Ibrahimovic menar när han i en ny intervju med SRF Sport säger att det han saknar mest från Paris Saint-Germain är ”den senaste lönen”.

– Jag saknar min senaste lön från PSG. Det är vad jag saknar…, säger Zlatan och flinar.

”Inte mitt problem”

SRF:s reporter undrar också hur Ibrahimovic ser på PSG:s chanser denna säsong.

– Jag vet inte riktigt. De har ett väldigt bra lag, de har tagit in lite nya spelare och har samma målsättning som tidigare – att vinna allt och satsa på Champions League. Men om man kunde knäppa med fingrarna och vinna Champions League, så hade alla klubbar gjort det. Men det är inte så det funkar. Du måste jobba hårt, det tar tid och du måste ha tålamod. Sen kommer saker och ting av sig själv.

Zlatan tycks heller inte bry sig så där överdrivet mycket om sin förra klubb.

– Det (PSG:s framfart) är ett annat problem. Och det är inte mitt problem. Jag har mina egna problem, säger han i ett första utklipp från intervjun som sänds senare.

Manchester United–Manchester City spelas på lördag klockan 13.30 och sänds i Viasat Sport Premium och Viaplay.