Lewicki: ”Jag är en bra fotbollsspelare”

FOTBOLL

Tar petningen med ro

Foto: BILDBYRÅN

Sundsvall. Uttagen i VM-kvalet – men petad i Malmö.

Oscar Lewicki fick sparsamt med speltid mot Sundsvall – men tar det hela med ro.

– Jag klarar av att spela på en hög nivå så det är ingen fara med det, konstaterar han lugnt.

Den 6 september smäller det på Friends arena. Sverige tar emot Nederländerna i VM-kvalet och Janne Andersson gör sin första landskamp som ny förbundskapten.

Precis som sin föregångare Erik Hamrén valde IFK Norrköpings guldtränare att plocka ut mittfältaren Oscar Lewicki till landslagssamlingen.

– Det ska bli jäkligt spännande. Det är många nya spelare och vi har en spännande tid framöver. Vi har en tuff match mot Holland, det ska bli riktigt roligt, säger Lewicki efter söndagens 1–0-seger borta mot Sundsvall.

– Det känns bra. Det är en tuff grupp. Holland och Frankrike är världsnationer i mina ögon, men jag tror att allt är möjligt om vi får ihop laget riktigt bra, tillägger han.

"Klarar spela på hög nivå"

24-åringen tas ut till Blågult trots att han gått från ordinarie till att allt oftare få nöta bänk i allsvenskan. Under årets säsong har det blivit tolv starter i Malmö – detta till förmån för Enoch Kofi Adu och Anders Christainsen som allt oftare utgjort lagets centrala mittfältsduo.

– Haha, det är lugnt. Jag är bra. Jag är en bra fotbollsspelare och jag klarar av att spela på en hög nivå så det är ingen fara med det.

Mot Sundsvall blev Lewicki inbytt i den 78:e minuten när Malmö försvarade sin ledning. Att agera inhoppare bekommer honom inte, säger han, så länge laget går bra och leder serien.

– Det säger jag ingenting om. Det är som det är, så länge vi vinner så är det det viktigaste.