”Backlinjen kommer att behöva livvakter”

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan prisad för andra veckan i rad

1 av 3

Efter fyra mål på tre matcher för Manchester United börjar de brittiska Zlatan-tvivlarna krypa till korset.

En av dem är BBC:s Garth Crooks som böjer sig och för andra veckan i rad tar ut svensken i veckans lag.

”Den tidigare svenske landslagsspelaren begravde två försvarare på samma gång”, skriver den förre United-anfallaren.

Garth Crooks spelade själv fotboll i Englands högstaligor på 1980-talet och har meriter från bland annat Stoke, Tottenham och Manchester United. Numera arbetar 58-åringen som tv-expert och utser varje vecka ”Veckans lag” för statliga public service-kanalen BBC.

”Undrade vad grejen var”

Efter den första omgången häromveckan och Zlatan Ibrahimovics ligadebut för Manchester United mot Bournemouth den 14 augusti prisade Crooks den nye United-anfallaren som en av omgångens elva bästa spelare. Då beskrev Crooks också sina gamla och fortsatta tvivel kring svensken.

”I åratal undrade jag var grejen med Ibrahimovic var. Sen såg jag honom trycka in fyra bollar mot England i en träningslandskamp 2012. Den svenske superstjärnan har gjort avtryck var han än varit men att komma till Old Trafford och förväntas leda laget vid 34 års ålder är en utmaning även för honom”, skrev tv-experten på BBC:s hemsida.

”Kommer behöva livvakter”

Nu verkar 58-åringen desto mer övertygad. Efter Zlatans mål mot Southampton är 34-åringen med i veckans lag för andra omgången i rad och får stort beröm för sitt närkampsspel i offensivt straffområde.

”De flesta anfallare har svårt att attackera både bollen och motståndaren på samma gång men inte Zlatan. Den tidigare svenske landslagsspelaren begravde två försvarare på samma gång. Om Ibrahimovic fortsätter så här kommer mittbackarna behöva livvakter!”

Utöver Zlatan är Manchester Citys Raheem Sterling ende spelare att försvara sin plats i laget från den första omgången. Noterbart är också att Chelseas Cesc Fabregas kommer med i elvan efter att ha varit petad i premiären men imponerat i sitt 18 minuter korta inhopp mot Watford.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM