LFC-spelaren lämnar av personliga skäl

FOTBOLL

Avslutar kontraktet utan att ha hunnit spela en allsvensk match.

Foto: Alexandra Lindberg spelade i Hammarby förra säsongen.

Hon värvades från nedflyttade Hammarby inför säsongen. Alexandra Lindberg lämnar nu Linköpings FC – innan ens allsvenskan startat.

– Alexandra har av personliga skäl kommit med en vädjan att avsluta sitt kontrakt, säger den östgötska klubben i ett pressmeddelande.

Den unge mittbacken var tänkt att fylla en viktig roll i LFC:s allsvenska försvarslinje när hon värvades från Hammarby i slutet av oktober förra året.

I ett pressmeddelande berättar nu Linköping att Alexandra Lindberg redan nu lämnar klubben och bryter det i förra året påskrivna tvåårskontraktet.

Anledningen beskrivs vara personliga skäl.

– Alexandra har av personliga skäl kommit med en vädjan om att få avsluta sitt kontrakt. Det är beklagligt att vi har hamnat i denna situation, men vi har valt att gå Alexandras vilja till mötes, säger LFC-tränaren Martin Sjögren.

Vakant plats i truppen

Tränaren säger också i pressmeddelandet att man nu behöver ersätta mittbacken.

– Det är aldrig en bra situation att en spelare inte trivs, och situationen blir ohållbar i längden. Däremot så sätter det även LFC i en sits där vi nu har en vakans i truppen som behöver fyllas. Det återstår att se hur vi gör med den platsen.

ARTIKELN HANDLAR OM