Kalmar vidare efter seger mot Elfsborg

FOTBOLL

"Årets Elmare" avgjorde cupmötet i Borås

Borås. Han har utsetts till "Årets Elmare" av Ramus Elm.

Nu kan 17-årige Carl Johansson också njuta av att vara cuphjälte.

– Det var en otrolig glädje och riktig glädje att göra mål, säger Kalmar FF:s talang efter segermålet mot Elfsborg.

Matchen mellan IF Elfsborg och Kalmar FF avgjorde grupp fyra. Kalmar kom till Borås med full pott efter två matcher, medan Elfsborg hade en seger och en oavgjord (Värnamo) match med sig in i mötet.

Sett till första halvlek blev det stundtals en ganska tam tillställning där det var Kalmar FF som inledningsvis var aningen vassare offensivt. Sökandet med djupledsbollar och inlägg mot pigge Marcus Antonsson oroade Elfsborgs backlinje.

Det var dock Elfsborg som hade den klaraste chansen. Detta efter en fint avvägd djupledsboll till speedspelaren Simon Hedlund. Han kom fri med Kalmars målvakt Ole Söderberg, men avslutet var inte tillräckligt hårt eller raffinerat nog och räddningen bra nog för att hålla 0-0 inför paus.

Rasmus Elm imponerade

Kalmar FF inledde andra halvlek med två målchanser. Först var det Jonathan Ring som kom in fri från vänsterkanten. Han försökte sätta bollen mellan målvakten Kevin Stuhr Ellegaards ben, men där var det stängt. En stund senare, i den 52:e minuten, kom Tobias Eriksson igenom och tvingade Elfsborgs-målvakten till ytterligare en räddning. 

Kalmar fortsatte att trycka ner ett blekt Elfsborg som hade svårt spela sig ur första pressen. Rasmus Elm var rutinerad och lugn på mittfältet och Kalmar kunde bita sig fast på offensiv planhalva.

Elfsborgs anfallsspel fick en injektion i andra halvlek när Emir Bajrami hoppade in, men det räckte inte.

I den 83:e minuten nickade inhopparen Carl Johansson in segermålet efter ett inlägg från höger. Det punkterade matchen.

– Jag kom in och skulle göra det jag är bra på och det gjorde jag, säger Carl Johansson.

Målet?

– Jag fick ett fantastiskt inlägg av Nouri (Emin). Den dimper ner riktigt bra, jag får ett bra häng och sätter dit den, säger Carl Johansson.

Vad tror du om era fortsatta chanser i cupen?

– Det känns riktigt postitivt. Vi har börjat vinna matcher så jag tror att vi har chans att ta oss hela vägen.

Du är 17 år, hur ser du på säsongen för egen del?

– Det är stor konkurrens. Detta året siktar jag på att hoppa in och få speltid. Jag har ingen brådska. Men detta ger självförtroende.

Mittfältaren Rasmus Elm kunde efter matchen konstatera att han var rätt ute efter säsongen 2014 när han (tillsammans med Smålands Fotbollförbund) valde Carl Johansson till "Årets Elmare".

– Vi väljer med omsorg, det var ett bra val... Det är en jättebra kille som har potential. Han kom in och var lite stressad med boll. Vi försökte lugna ner honom. Sen gjorde han det jättebra och fick göra ett så fint mål, säger Ramus Elm.

856 såg matchen på Borås Arena.

ARTIKELN HANDLAR OM