Öster rycker ifrån – vann toppmötet

FOTBOLL

Divison 1 södra bjöd i dag på toppmöte. 

Öster slog till slut Landskrona med 2–1 efter att matchen avbrutits på grund av läktarbråk.

Serieledaren Öster tog emot tvåan Landskrona. Gästerna hade chans att gå om och upp i serieledning och hemmalaget kunde dra ifrån.

Avgjordes i första halvlek

Landskrona tog ledningen efter 28 minuter in i första halvlek genom Rasmus Alm. Tio minuter senare kom 1-1 och direkt efter även 2-1 till Öster genom Björn Berglund.

– Vi började trevande och Landskorna tog rättvist ledningen, men sedan vände vi på steken i mitten av första med två fina mål, säger Östers assisterande tränare Karl-Gunnar Björklund.

Matchen avbruten

Med en kvart kvar av andra halvlek fick matchen avbrytas i ungefär fem minuter på grund av upprörda supportrar på läktaren. Men det var inte allvarligare än att matchen kunde återupptas.

– Jag satt på bänken så jag vet inte riktigt vad som hände. Men jag tror att supportrarna tog en flagga av Landskronas supportrar. Det blev väl lite ”hard feelings”, men var nog inget allvarligt, säger Karl Gunnar Björklund.

Matchen slutade 2-1 efter en mållös andra halvlek och Öster är fortsatta serieledare.

– Vi får se i november vad de här poängen betyder, men klart att det ger självförtroende att få ett hopp ner till Landskrona, säger Karl-Gunnar Björklund.

ARTIKELN HANDLAR OM