Ska läka i lyxvilla för 70 miljoner kr

Neymars val efter operationen

FOTBOLL

Neymar går en kamp mot klockan för att bli spelklar till VM.

Men han har i alla fall allt han behöver.

Efter operationen flyttar stjärnan in i sitt lyxkomplex utrustat med eget gym med tillhörande spaavdelning, tennisbana – och helikopterplatta.

Det var i söndagens ligamatch mot Marseille som PSG-stjärnan skadade sig allvarligt. Han trampade snett, stukade foten – och fick en spricka i det yttre mellanfotsbenet.

Nu har Neymar flugit hem till Brasilien för att opereras.

– Återhämtningsperioden kommer att ta mellan två och en halv till tre månader, säger läkaren Rodrigo Lasmar.

Den brasilianske nationalidolen går således en kamp mot klockan för att hinna bli spelklar till VM, som inleds den 14 juni. Och han väljer att gå kampen hemma i Brasilien.

Internationella medier rapporterar att Neymar bestämt sig för att flytta in i lyxkomplexet ”Mangaratiba”, som han köpte för omkring 70 miljoner kronor vintern 2016.

25 000 m²

Villan – som ligger i Angra dos Reis i södra Rio de Janeiro – är byggd på en 25 000 m² stor tomt och är utrustad med ett eget gym, en stor utomhusbassäng, en jacuzzi, en spaavdelning samt en vinkällare med plats för 3 000 flaskor.

Ute på tomten finns även en tennisbana och en helikopterplatta.

Globoesporte uppger att Neymar troligen kommer flyga till huset i just helikopter, efter att ha genomgått sin operation i Belo Horizonte.

”Tar hand om sin kropp”

Neymar må ha tillgång till all möjlig lyx och extravagans men det brasilianska landslagets fysioterapeut Fábio Mahseredjian är tämligen övertygad om att stjärnan kommer spendera sin ”lediga tid” på bästa sätt.

– Han är en ung idrottare som tar hand om sin kropp. Han har aldrig haft lätt för att gå upp i vikt, vilket är en positiv egenskap i de här sammanhangen. Jag är säker på att han använda den här tiden till att komma tillbaka i fullt slag lagom till VM, säger Mahseredjian.

Brasiliens första gruppspelsmatch i VM är den 17 juni mot Schweiz.

Foto: Youtube och AFP
Här har Neymar valt att gå kampen mot klockan i lyxkomplexet som han köpt för 70 miljoner kr.
Så lottades fotbolls-VM – grupperna och spelschemat 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM