Mittfältsstjärnan lämnar allsvenskan

FOTBOLL

Rúnar Már Sigurjónsson flyttar från Sundsvall

Här är Gif Sundsvalls tunga tapp:
Mittfältsgeneralen Rúnar Már Sigurjónsson, 26, lämnar – för schweisiska Grasshopper.

– Det är såklart trist, säger sportchefen Urban Hagblom.

Gif Sundsvall har gjort en succéartad vårsäsong.

När omstarten drar igång på söndag får de dock göra det utan Rúnar Már Sigurjónsson.

Mittfältsmotorn var uttagen i Islands EM-trupp, men gjorde inte en enda minut i mästerskapet. Nu är han klar för Grasshopper, där han även blir lagkamrat med Kim Källström.

– Rúnar har haft en grym utveckling sedan han kom till GIF Sundsvall och det blir en spännande utmaning för honom med Grasshopper och Europaspel. Vi kommer att följa honom med spänning och önskar honom all lycka i Grasshopper och i det isländska landslaget, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom till klubbens hemsida.

Kommer ersättas

Sigurjónsson har tillhört Sundsvall sedan 2013, och har i år stått för hela sex mål från sin mittfältsposition, mest av samtliga i laget.

– Det är såklart trist att vi tappar Rúnar, men det är glädjande att vi har spelare som är intressanta för europeiska ligor och det är ett bevis på att GIF Sundsvall utvecklas och likaså individerna och spelarna, säger Urban Hagblom, som menar att en mittfältare kommer att värvas in.

– Förutsättningen har självklart varit att GIF Sundsvall ska erhålla ett marknadsmässigt pris, allt för klubbens fortsätta utveckling. Vår ambition är att Rúnar ska ersättas.

ARTIKELN HANDLAR OM