Han kan lämna AIK för spel i Danmark

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Stortalangen kan vara förlorad

Foto: Bildbyrån

Anton Salétros spås en lysande framtid.

Frågan är om den blir i AIK.

– Det finns intresse från en dansk klubb och Anton är intresserad, säger agenten Martin Klette till tipsbladet.dk.

Konkurrensen på AIK:s mittfält är stenhård.

I inledningen av den allsvenska säsongen har 19-årige Anton Salétros fått stryka på foten – trots att Dickson Etuhu, Stefan Ishizaki och Ebenezer Ofori inte varit i hundraprocentig matchform.

”Är i dialog”

Mittfältstalangen sitter på utgående kontrakt med AIK och frågan är om han blir kvar efter sommaren. Hans agent Martin Klette berättar nämligen att det finns intresse från en dansk klubb och att spelaren själv är intresserad av en flytt.

– Det är korrekt att vi har kontakt med en klubb i Danmark. Vi är i dialog med flera klubbar, bland annat AIK, säger Klette till tipsbladet.dk.

Förhandlar

AIK:s sportchef Björn Wesström har tidigare sagt att klubben vill förlänga kontraktet med 19-åringen. Även Salétros själv vill spela vidare i AIK, menar Martin Klette, men då måste parterna komma överens.

– Om båda vill tillräckligt mycket, då kommer man i mål. Om båda inte vill lika mycket, då kommer man inte mål och då finns det någon annan som spelar istället. Det är inte svårare än så, har sportchef Björn Wesström tidigare sagt till Fotbollskanalen.

Laul sammanfattar: Emojisvenskan – omgång 2

Vill du se sammanfattningen på Snapchat?

Fota spöket eller sök upp Sportbladet.

AIK:s guldklimp

Mycket har förstås redan sagts om Gnagets Alex Isak, 16-åringen som sänkte Östersund med ett närmast perfekt agerande vad gäller de tre T:na: Tanke-Tajming-Tillslag. Frågan är om inte han själv uttryckte det bäst: ”Teknik är viktigt men man måste veta vad man ska göra med den”. I mars sköt Isak Sverige till U17-EM, och om den här framgångssagan fortsätter sitter AIK på en guldklimp som de inte bör sälja utomlands för under 50 miljoner kronor.

Dags att syna regelverket, SvFF?

Jag har ägnat veckan åt att fördjupa mig i nykomlingen Östersunds ekonomi, och hittade inte mindre än åtta skulder för skatter och arbetsgivaravgifter som nått Kronofogden senaste två åren. Det ställer en fråga till Kjell Sahlström & Co. som beslutar om elitlicenserna: Ska elitföreningar verkligen kunna ha hur många skatteskulder som helst under ett år bara för att kontot är rent 31 augusti? Exemplet ÖFK visar att regelverket kan behöva ses över.
 

Leda allsvenskan från start till mål

2003 gick dåvarande Djurgårdstränaren Zoran Lukic ut i medierna och sa att "Vi ska leda serien från start till mål". Så blev det i princip. Nu har Djurgården på nytt inlett med två raka segrar och toppar tabellen. För dagens tränare Pelle Olsson – som är en mer försiktig general, milt uttryckt – väntar nu gamla klubben Gefle, följt av något han aldrig lyckats vinna: Ett Stockholmsderby (mot Hammarby). Sex poäng där och Pelle kanske tar bladet från munnen? Eller, glöm det förresten.
 

J-Södra gjorde det omöjliga

Efter den hyllade halvleken på Tele 2 Arena tog AIK ner Östersund på jorden igen (även om ÖFK:s sätt att rulla boll fortfarande sticker ut extremt). Men en annan nykomling har redan svarat för årets största resultatknall: Jönköping Södra har inte bara har två raka segrar, de besegrade även Malmö FF vilket egentligen inte ska vara möjligt sett till de ekonomiska skillnaderna. Även om inte Tony Ernst och MFF-fansen håller med så måste man älska allsvenskan bara just därför.
 

En riktig skitstart, Bajen

Hammarby kom undan med blotta förskräckelsen hemma mot nykomlingen Östersund (1-1), sedan blev det storförlust mot Elfsborg (4-1). Tränaren Nanne Bergstrand, som helst verkar vilja ägna sig åt att utveckla svensk fotboll, får nog i första hand fundera på hur Hammarby ska undvika bottenstrid. Bajen har i alla fall fått en riktig skitstart.
 

Tränarkarusell lagom till EM-uppehållet?

IFK Norrköping står utan tränare till sommaren, och jag tar mig friheten att spekulera vilt: Det gnisslar mellan Andreas Alm och AIK-ledningen som passande nog tagit in framtidsnamnet Jens Gustafsson som andretränare. Om Alm inte får resultaten med sig är Gustafsson inkörd och står redo att ta över – samtidigt som Alm hoppar på jobbet som Janne Anderssons efterträdare i ”Peking”. Vad tror ni om det?

Publicerad: