Två förlorare i derbyt

Foto: Varken Newcastle eller Sunderland hade råd att tappa poäng.
FOTBOLL

Det blev två förlorare på St James Park.

Tyne-Wear-derbyt mellan Newcastle och Sunderland slutade oavgjort.

Därmed tappar båda lagen mark i kampen om nytt kontrakt.

– Tiden är på väg att rinna ut. Men jag är säker på att vi kommer att klara det, säger Jermain Defoe enligt BBC.

Newcastle hade inte vunnit ett derby sedan augusti 2011 och var på väg mot en ny förlust när Jermain Defoe sköt in 1-0 till Sunderland i slutet av första halvek.

Men Aleksandar Mitrovic, nyförvärv från Anderlecht inför säsongen, räddade Rafael Benitez från en derbyförlust. Med skallen utjämnade han till 1-1 i den 83:e minuten.

”Vi får otroliga problem”

– Det är som mot Southampton. Om vi inte börjar hålla nollan så kommer vi får otroliga problem, enligt mig. Vi är ett lag som måste göra två mål för att kunna vinna en match. Tyvärr så lyckades vi inte göra två mål, och så släppte vi in ett mål sent, säger Sunderlands manager Sam Allardyce till BBC.

Mitrovic räddade Newcastle från sjunde raka derbyförlusten mot Sunderland, och serben firade galet genom att slita av sig tröjan och krama om en supporter som sprang in på planen. Anfallaren åkte på en huvudsmäll i slutet av matchen och fick inte spela vidare för Benitez.

– Vi har lyckats komma tillbaka i andra matcher. Men jag är ändå inte nöjd eftersom vi inte lyckades vinna. Den första halvleken var en besvikelse eftersom vi släppte in ett mål och skapade för få målchanser, säger Newcastles Georginio Wijnaldum till BBC.

Kvar under nedflyttningsstrecket

Det var ett underhållande derby som bjöd på en hel del chanser. Men samtidigt var det två förlorare på St James Park.

Den här helgen vann konkurrenten Norwich med West Bromwich och Martin Olssons gäng är nu två poäng före Sunderland och tre poäng före Newcastle.

Både Sunderland och Newcastle ligger kvar nedanför nedflyttningsstrecket.

– Det är sådana här matcher du vill spela. Tiden är på väg att rinna ut för oss, men jag är säker på att vi kommer att klara oss kvar, säger Defoe.

ARTIKELN HANDLAR OM