”Intresset för Island i EM har exploderat”

FOTBOLL

Efter skrällen mot England – säljer tröjor i Australien

1 av 2

Islands EM-succé har gett världseko.

Nu har landslagströjan sålt slut på ön.

– Efter segern mot England har intresset för Island exploderat. Vi har skickat tröjor till Australien, säger Torvaldur Ólafsson.

Islands succé i EM har satt färg på hela mästerskapet.

Och efter nationens skrällseger mot England kan det isländska fotbollförbundet räkna hem inkomster på 132 miljoner kronor från Uefa i rena prispengar.

– Till och med presidenten sa att det här får positiva effekter för samhället i stort, sa Lars Lagerbäck till SVT efter 2–1-segern mot England.

Har sålt slut på matchtröjor

Och det är fler som jublar.

Bland annat tröjförsäljaren Errea.

Företaget berättar nu att man sålt över 30 000 landslagströjor sedan EM inleddes och att man mer eller mindre sålt slut på lagret.

– Det är svårt för oss att möta den efterfrågan som finns. Vi producerar tröjor dygnet runt och allt vi producerat har vi sålt. Det gör vi nästan innan vi får det ur produktionen, säger Erreas representant Torvaldur Ólafsson enligt Visir.

”Fick post från Grönland”

Landslagströjorna säljs nu över hela världen som förälskat sig i den isländska EM-succén.

– Det har varit en bra försäljning i hela Europa, men vi har skickat tröjor hela vägen ner till Australien. Efter segern mot England har intresset för Island helt exploderat och det finns förfrågningar från hela världen. Häromdagen fick jag post från Grönland och det är inget man förväntar sig. Gensvaret är otroligt, säger Torvaldur Ólafsson.

ARTIKELN HANDLAR OM