Hammarby tar in en ny ytterback

FOTBOLL

Är 18-åringen lösningen på ytterbacksproblemen?

Foto: Mats Solheim är skadad.

Hammarbys backlinje är i tunnaste laget.
Kan 18-årige Ian Smith bli lösningen?

– Han ska provspela med oss under en månad. Det är värt att prova, säger sportchefen Mats Jingblad.

Djupanalys: Så bra är Hammarby i år

Hammarbys ytterbacksuppsättning är inte optimal inför den allsvenska seriestarten. Med skador på Stefan Batan och Mats Solheim har Bajen just nu bara två stycken matchdugliga ytterbackar: Birkir Már Saevarsson och Oliver Silverholt.

"Lära känna honom"

Sportchefen Mats Jingblad har tidigare hävdat att det inte är aktuellt att plocka in en ny försvarare. Är det på väg att ändras? Scoutansvarige Mikael Hjelmberg har nämligen hittat, vad föreningen hoppas, ett guldkorn från Costa Rica. 18-årige högerbacken Iam Smith, med meriter från U20-landslaget, kommer att provspela med Hammarby under en månad.

– Det är en spelare som vi ska lära känna och titta på vad han kan. Han är intressant inför framtiden och nu fick vi möjligheten att titta på honom, säger Mats Jingblad.

Är han aktuell att spela för Bajen under 2016?

– Det kan jag inte svara på nu. Det är en ung kille och många steg innan vi hamnar i ett sånt läge. Vi får börja någonstans och det här var värt att prova.

"Klart det blir tunt"

Det är en spelare vars främsta egenskaper ligger i offensiven.

– Det är offensiva kvaliteter. Han är löpstark och teknisk lagd. Kriterierna som vi söker hos våra ytterbackar. Vi har bara sett honom via tv så det blir bra att se honom på riktigt. Om bilden stämmer överens med verkligheten.

Hur ser du på försvarsbredden just nu?

– Klart att det blir tunt om du får ett par tre skador på en och samma position. Det spelar ingen roll om det är mittback, ytterback eller anfallare. Men Stefan Batan ser ut att vara tillbaka antingen på måndag eller torsdag.

Djupanalys: Så bra är Hammarby i år

ARTIKELN HANDLAR OM