Under polisbeskydd – mitt i drogkonflikt

FOTBOLL

Tre brandattentat efter att väska med elva miljoner försvunnit

Foto: Gareth bale med gravida flickvännen Emma Rhys-Jones förra hösten

Wales och Real Madrid har höjt säkerheten kring fotbollsstjärnan Gareth Bale.

Bakgrunden är den droghärva Bales blivande fru Emma Rhys-Jones familj dragits in i sedan en väska med ett innehåll värt elva miljoner kronor försvunnit tillsammans med Emmas kusin.

– Vi kommer se till att Gareth får all hjälp han behöver från oss, säger Wales förbundskapten Chris Coleman enligt Evening Standard.

Det låter som en film men är den skrämmande verkligheten för fotbollsspelaren Gareth Bales blivande fru Emma Rhys-Jones. I mitten av september flydde Emmas kusin Epiphany Dring, 27, landet med vad som tros vara en väska innehållande kontanter, kokain och klockor till ett värde av motsvarande elva miljoner kronor tillhörande en knarkliga. Polisen tror att den f d modellen flög till Dubai och sedan fortsatt till Malaysia för att söka skydd från ligan.

Kan få nya identiteter

Sedan Dring lämnade Storbritannien har hennes familj utsatts för flera attentat. Morföräldrarnas hus, där 27-åringen bodde före flykten, har vandaliserats med tegelstenar, ytterligare ett hus tillhörande en moster har utsatts för ett brandattentat och Drings mamma fick se sina två Opel Corsa brinna upp på uppfarten till sitt hus.

Sex släktingar till Gareth Bales fästmö Emma är nu flyttade till skyddade boenden av polis.

– Polisen hjälper familjen och just nu ser det ut som att de måste flyttas från området och kanske även få nya identiteter, säger advokaten Brian Cross till Daily Post.

”Får all hjälp han behöver”

Kaoset kring familjen har nu även fått såväl klubblaget Real Madrid som Wales landslag att agera. När Real mötte Las Palmas den 24 september var tre beväpnade vakter posterade utanför Bales hotellrum och inför VM-kvalmatcherna mot Österrike och Georgien har nu även Wales höjt säkerheten kring superstjärnan.

– Vi kommer se till att Gareth får all hjälp han behöver från oss. Han är Gareth Bale så det kommer alltid att finnas människor som hotar hans privatliv. Men de här sakerna är egentligen inte kopplade till Gareth. De handlar om någon kopplad till någon som är kopplad till Gareth, säger Wales förbundskapten Chris Coleman enligt Evening Standard.

ARTIKELN HANDLAR OM