Allsvenskan i fotboll 2016

Bekräftat: Pelle Olsson sparkad

Av: 

Per Bohman

FOTBOLL

Tränaren får lämna Dif: ”Sportsligt mindre lyckad”

Pelle Olsson jobbade dygnet runt i två ett halvt år.
Sen fick han sparken.
– Sorgearbetet har inte ens börjat än. Jag har jobbat oavbrutet sedan januari 1996. Vad ska jag göra nu?

Under flera dagar har Pelle Olsson fått hiva upp luren ur fickan, trycka på den gröna knappen och svara på samma fråga:

Har du fått sparken?

Efter onsdagens träning kom till sist det definitiva beskedet: Pelle Olsson entledigades från rollen som Djurgårdens tränare, och styrelsen tog beslutet. 11 förluster på de 13 senaste matcherna ansågs helt enkelt som alldeles för dåligt.

– Håller man på med elitidrott får man lära sig att ta en smäll. Man får tåla det. Men visst är det tråkigt.

”Är otroligt rörd”

Trodde du att det skulle gå så snabbt som det gjort?

– När besvikelsen från supportrarna kommer i gång kan det gå snabbt. Det påverkar såklart spelare och ledare, det mesta präglas av besvikelse, men jag tyckte ändå att vi hade något på gång. Sen får Djurgårdens styrelse stå till svars varför de har hanterat situationen som de gjort. Jag är inte förvånad, men hade hoppats på något annat.

Han är tydligt ledsen, men inte uppgiven.

– Sorgearbetet har inte börjat än. Men... på något sätt är jag också otroligt rörd över stödet som jag fått från många håll. Jag är tacksam över alla som hört av sig med värmande ord sen det här kom ut.

Har du pratat med några av spelarna?

– Flera har sms:at, någon har ringt mig. Det värmer något oerhört. Jag är inte den som behöver massa... men, ja, det värmer.

”Det kan bli jobbigt”

Vad kommer du sakna mest med Djurgården?

– Träningarna är roligast. Det är härligt att jobba med högmotiverade unga människor som är duktiga på vad de gör. Matcherna är för spelarna och träningarna för ledarna. Det är en jävla förmån också med det stöd vi har haft från supportrarna.

Nu är han lite rädd att livet ska bli... tomt.

– Jag har jobbat oavbrutet som heltidsanställd tränare sedan januari 1996. Vad ska jag göra nu? Den här tiden kan bli jobbig. Jag är en ganska hängiven person som sitter på förmiddagar, eftermiddagar och kvällar. Det är ett härligt jobb.

Vill inte hjälpa nye tränaren

Vad händer nu?

– Telefonen tystnar nog. Det blir intressant att se hur jag ska klara av det här. Kanske kan jag hålla på med lite studiebesök?

Eftersom Pelle Olsson skrev på ett nytt treårskontrakt i somras är han berättigad till lön ett bra tag till. Hur länge vill han inte berätta, det har han nämligen lovat Djurgården att inte avslöja.

– Det ser bra ut för mig, kan man väl säga.

Till sist: Har du något råd till Djurgårdens nye tränare?

– Det har jag inte. Djurgårdens bekymmer är inte mina bekymmer längre. Jag har lagt varje vaken stund på Djurgården de senaste två åren: men nu är det inte mitt bekymmer. Jag vill inte peka på några lösningar, det får den nye tränaren klara av själv.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 20 miljoner står på spel! Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll 2016

Djurgårdens IF Fotboll

Allsvenskan i fotboll

Pelle Olsson