Carragher: ”Hoppas vi aldrig ser honom i Premier League igen”

FOTBOLL

Vill ha bort Fellaini från engelsk fotboll

Foto: VIASAT FOTBOLL

För armbågen mot Robert Huth straffades Marouane Fellaini med tre matchers avstängning.

Det är inte nog enligt Liverpool-legendaren Jamie Carragher.

”Min personliga förhoppning är att vi aldrig mer se honom spela i Premier League igen”, skriver Carragher i Daily Mail.

I söndagens 1-1-match mellan Manchester United-Leicester drog bortalagets Robert Huth i Marouane Fellainis hår. Belgaren svarade med att armbåga Huth i hakan. När det engelska förbundet delade ut avstängningar till dem bägge spelarna slutade det med tre matchers avstängning vardera. En som inte kan förstå hur spelarna fick lika långa avstängningar är den gamle Liverpool-försvararen Jamie Carragher. I Daily Mail har Carragher skrivit om händelsen.

”Missar det stora firandet”

”Ju mer jag kollar på straffen som Marouane Fellaini och Robert Huth fick, ju mindre kan jag förstå FA:s beslut. Huth, en gigant under Leicesters sagolika säsong, missar sitt lags stora firande för en incident som du associerar med en en skollekplats. Sen kan Fellaini få spela FA-cupfinal. Kan dra i någons hår orsaka samma skada som en flaxande armbåge? Nej. Aldrig någonsin”.

Jamie Carragher gör även en poäng av att lyfta fram flera liknande incidenter av Marouane Fellaini och menar att han inte har lärt sig, utan är en fara för andra spelare. Dessutom menar Carragher att belgaren inte ska spela i Manchester United.

”Håller inte United-standard”

”Han är en fara i värsta möjliga form. Jag använder mig inte av den termen lättvindigt men han är ingen Manchester United-spelare oavsett vilken form han är i. Jag var aldrig övertygad om att han skulle passa in på Old Trafford efter att han lämnat Goodison Park och jag har aldrig haft anledning att ändra åsikt. Ja, han är en bra spelare med vissa kvalitéer men han håller absolut inte United-standard”.

Jamie Carragher är tydlig med att han inte bara tycker att det är orättvist att Robert Huth blev avstängd lika länge, utan tycker även att Marouane Fellaini skulle fått ett strängare straff. Om den gamle Liverpool-spelaren själv skulle få bestämma skulle Fellaini lämna engelsk fotboll.

Missar ligaavslutningen

”Det kan inte vara rätt att han är tillgänglig till Manchester Uniteds stora dag mot Crystal Palace den 21 maj. Min personliga förhoppning är att vi aldrig mer ser honom spela i Premier League igen”.

Avstängningen innebär att Marouane Fellaini, förutom dagens match mot Norwich City, missar Manchester Uniteds avslutande ligamatcher mot West Ham och Bournemouth.