’Misslyckats med att kontrollera spelarna’

FOTBOLL

Båda klubbarna straffas efter kaosmatchen

Foto: Reuters

12 gula kort och flera bråk.

Nu straffas både Chelsea och Tottenham av FA.

”De har misslyckats med att kontrollera sina spelare”, skriver det engelska fotbollförbundet.

Måndagens London-derby mellan Chelsea och Tottenham blev matchen då Leicester säkrade ligatiteln. Därför hamnade bråken som utspelade sig på Stamford Bridge något i skymundan.

För det var rejält stökigt.

Flera gruff

Totalt visade domaren Mark Clattenburg upp 12 (!) gula kort och flera bråk utspelades både under och efter matchen.

Det första inträffade i slutskedet av den första halvleken då Danny Rose och William hamnade i en duell varpå Tottenham-tränaren Mauricio Pochettino rusade in på planen för att dra isär duon. Därefter anslöt ett flertal spelare till gruffet och reprisbilder visade hur Moussa Dembélé satte upp handen i Diego Costas ansikte och tryckte med fingrarna mot dennes öga.

”Har misslyckats”

Det andra stora bråket kom efter slutsignal då tumult utbröt på väg in i spelartunneln.

Nu straffas båda klubbarna.

”Både Chelsea och Tottenham straffas för tre överträdelser mot FA:s regel nummer E20, för att ha misslyckats med att kontrollera sina spelare och/eller domare”, skriver det engelska fotbollförbundet i en kommentar.

Hur klubbarna straffas framgår inte i FA:s skrivelse, men brittiska medier spekulerar i att det troligen handlar om ekonomiska straff, snarare än eventuella poängavdrag.

Dembélé, i sin tur, riskerar att få en lång avstängning efter sitt fula tilltag på Costa. Han har fram till i morgon klockan 18.00, lokal tid, på sig att överklaga.

ARTIKELN HANDLAR OM