Man Uniteds plan: Låta Mourinho vänta

FOTBOLL

Vill behålla van Gaal ett år till: ”Inte intresserad”

1 av 2

Manchester United har ändrat sig.

Nu vill man behålla Louis van Gaal ännu en säsong och plocka in José Mourinho först 2017, enligt The Sun och The Times.

”Mourinho är inte intresserad av att vänta”, skriver The Times-journalisten Duncan Castles.

Turerna om vem som ska träna Manchester United nästa säsong har varit många.

Efter en svag höst med dåliga resultat och en ”tråkig fotboll” tydde det mesta på att Louis van Gaals tid som tränare Manchester United var över och att José Mourinho skulle ansluta till klubben.

Men nu är tonerna annorlunda.

Louis van Gaal har hängt på en Champions League-plats i ligan och lett klubben till FA-cupfinal.

Nu påstås han också ha räddat jobbet.

”Bett Mourinho vänta”

Både The Sun och The Times kommer i dag med uppgifter om att Manchester Uniteds vd Ed Woodward bett Mourinho vänta ytterligare tolv månader på jobbet.

Förhoppningen var att Mourinho skulle ta ett lukrativt bud från Kina samtidigt som van Gaal får leda United kontraktstiden ut, skriver The Sun.

”Manchester United har frågat José Mourinho om att ersätta Louis van Gaal 2017. Inte så oväntat så var Mourinho inte intresserad av att vänta ytterligare ett år innan han återvänder till managerrollen”, skriver The Times-journalisten Duncan Castles på Twitter.

The Sun skriver att portugisen och hans agent Jose Mendes hoppas på att kunna nå fram till en lösning med United och att han presenteras som klubbens nye tränare inom en månad och att han ska ta tillbaka klubben till en topp tre-klubb i Premier League.

ARTIKELN HANDLAR OM