”Zlatan har världens största tröjsamling”

FOTBOLL

Maradona om svensken: Bara pengar som räknas

Maradona i ”den enda tröjan Zlatan saknar”, enligt legendaren själv.

Diego Maradona hade blivit dödad om han agerat som Zlatan Ibrahimovic.

Det säger den 55-årige fotbollslegendaren inför välgörenhetsmatchen ”Match for Peace” i Rom.

– Ibrahimovic har den största tröjsamlingen i världen.

Diego Maradona är tillbaka i Italien för att på onsdagen spela ”Match for Peace” för att uppmärksamma kampen för världsfred. Som vanligt när den argentinske legendaren landar i det fotbollsgalna landet är hysterin också total.

”De hade dödat mig”

Maradona intervjuas inför matchen i en rad tidningar och tv-kanaler. En av sakerna som kommer på tal är argentinaren Gonzalo Higuains uppmärksammade övergång från Maradonas gamla klubb Napoli till rivalen Juventus.

– Jag är inte arg på honom för att han gått till Juventus. Vi är alla vuxna människor och dessutom vana vid det här laget. Vi vet att fotbollen fungerar så här. I alla fall i dag. För världen har förändrats, säger Maradona enligt Corriere dello Sport.

55-åringen vittnar samtidigt om att reaktionerna hade varit annorlunda om han själv tagit samma steg på 1980-talet.

– Då hade de dödat mig. Agnelli (Juventus ägare) uppvaktade mig som om jag var en kvinna och erbjöd mig en blank check för att komma. Men jag kunde inte svika napolitanarna på det sättet. Berlusconi (Milans ägare) ville också ha mig till vilket pris som helst men hur skulle jag kunna acceptera det?

”Bara pengar som räknas”

Maradona tar sedan Zlatan Ibrahimovic, som representerat såväl Juventus som Inter och Milan i Italien, som exempel på den nya fotbollsvärlden.

– I dag är det bara pengar som räknas och Ibrahimovic har den största tröjsamlingen i världen. Den enda tröjan han saknar är ”Match for Peace”. Men varför har han inte den, frågar sig Maradona och bjuder in Zlatan till kommande evenemang:

– Jag hoppas att budskapet når fram till Messi, Ibrahimovic och Cristiano Ronaldo. Vi behöver stora stjärnor för de här matcherna.

ARTIKELN HANDLAR OM