”Hotades till sin officiella ursäkt”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Nya uppgifter inifrån PSG: ”Du gör det vi begär!”

Serge Aurier väntar på sitt straff efter Periscope-skandalen som skakat PSG.

Men frågan är hur ångerfull 23-åringen själv egentligen är?

Enligt France Football tvingades presidenten Nasser Al-Khelaifi hota ivorianen för att kunna spela in en officiell ursäkt.

Serge Aurier förhördes i måndags av PSG:s ledning och kommer få sitt straff ”inom två till 30 dagar” för skandalen där försvararen öppet hånade sina lagkamrater och tränaren Laurent Blanc i en live-chatt på Periscope. Men efter att tidigare ha spekulerat i att 23-åringen riskerar att få sparken har den franska pressen nu vänt och France Football skriver att försvararen kan vara tillbaka redan till returen i Champions League mot Chelsea den 9 mars.

Försvarades på egen begäran

Detta då PSG ser ett behov av försvararens tjänster på ett rent sportsligt plan och sedan även spelarna nu ser ut att kunna förlåta Aurier. Efter den senaste ligamatchen försvarade bland annat Blaise Matuidi sin lagkamrat, enligt France Football på begäran från Aurier själv som ringt och bett mittfältaren om ursäkt.

Men frågan är hur ångerfull Aurier egentligen är? Enligt France Football hade klubbens mediaansvarig nämligen så svårt att få Serge Aurier att ta saken på allvar när klubben ville spela in en videoursäkt att han tvingades kalla in president Nasser Al-Khelaifi.

”Kommer göra det vi begär!”

Efter tre katastrofala försök under inspelningen på ett hotell i Paris den 14 februari, dagen efter att skandalen briserat, tvingades presidenten tillrättavisa Aurier personligen.

– Du kommer stanna här i fem timmar om det är nödvändigt och du kommer göra det vi begär, ska presidenten ha skrikit till Aurier och rasande slagit handen i en dörr.

Videon ingick i en del av PSG:s krishantering och kablades ut i alla klubbens sociala kanaler efter skandalen.

Publicerad:

LÄS VIDARE