Hans krav: Zlatan måste lämna PSG

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Stjärnans ultimatum: PSG måste välja

Edinson Cavani uppges ha ställt ultimatum till PSG-ledningen.
Foto: Pontus Orre och TT
Edinson Cavani uppges ha ställt ultimatum till PSG-ledningen.

Edinson Cavani har tröttnat.

Enligt italienska uppgifter har anfallaren ställt ett ultimatum till PSG: Jag eller Zlatan.

– ”Edi” måste få spela på sin naturliga position, säger hans pappa.

Redan sommaren 2013 varnades Edinson Cavani för att skriva på för PSG, just med tanke på risken att hamna i skuggan av Zlatan Ibrahimovic. I efterhand är det lätt att konstatera att det är precis det han har gjort.

Uruguayaren – som öste in mål som central anfallare i Napoli – har tvingats ut till en kant och stämningen mellan honom och den svenske landslagskaptenen har beskrivits som frostig.

Höll krismöte

Nyligen uppgav l’Equipe att Cavani känner sig ”ouppskattad” i den franska huvudstaden och situationen blev så pass infekterad att PSG:s spelarråd bestående av Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva, Thiago Motta och Blaise Matuidi höll ett krismöte med tränaren Laurent Blanc.

– Vi pratade om ett speciellt problem med Cavani, precis som vi ibland pratar om andra spelare, sa Blanc efter att Cavani, enligt uppgift, överdrivit en skada för att få åka hem på tidigt jullov.

”Min son lider”

Nu rapporteras uruguayaren ha bestämt sig för att lämna PSG – såvida inte Zlatan Ibrahimovic försvinner i sommar. Enligt Calciomercato har han ställt ultimatumet till PSG:s ledning.

Hans pappa, Luis, uttalade sig nyligen om situationen.

– ”Edi” lider i PSG. Han måste få spela på sin naturliga position. Han trivs i staden, Paris är ett av de bästa ställena i hela Europa att bo i, men de värvade honom som central anfallare och just nu spelar han på en annan position som han inte trivs i, sa Luis Cavani förra veckan.

Cavanis önskan kan mycket väl bli sann.

Men förmodligen inte på grund av hans eget påstådda krav.

Zlatan Ibrahimovics kontrakt går nämligen ut och ”Ibra” uppges jagas av såväl Manchester United, Real Madrid och Milan. PSG-presidenten Nasser Al-Khelaifi har dock öppnat för att förlänga svenskens kontrakt.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.